FAZ: Ο Τσίπρας δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ευρώπη ως επαρχιώτης δήμαρχος
Εύσημα όψιμου ρεαλισμού αποδίδει στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, σχολιάζοντας το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή.
«Ο Τσίπρας έχει αντλήσει διδάγματα. Δεν αντιμετωπίζει πλέον την Ευρώπη από την οπτική γωνία ενός επαρχιώτη δημάρχου, ο οποίος νομίζει ότι ο κόσμος ολόκληρος λειτουργεί όπως το χωριό του», λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.
Αυτό ή δεν επιδιώκει πλέον μια αντιπαράθεση με τους δανειστές με το παλιό του ύφος, σύμφωνα με την εφημερίδα.
«Στο κόμμα του έδωσε λίγες υποσχέσεις. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξαντλήσει τη λαϊκή εντολή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019».
Ως «μοναδική σημαντική διεκδίκηση» του ίδιου η εφημερίδα χαρακτήρισε την «απαίτηση για άφεση χρέους».
«Και στο αίτημά του αυτό ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας υποστηρίζεται, σε έναν απρόσμενο συνασπισμό, από το ΔΝΤ», ολοκληρώνει το δημοσίευμα.
Ισχυρός σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Λαμία: Αισθητός σε όλη την Φθιώτιδα και στους γύρω νομούς
07:41
NASΑ: Την Παρασκευή επιστρέφει εσπευσμένα στη γη πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (pic)
07:31
ΠΩΣ «ΑΝΟΙΞΕ» Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ : Το «κλειδί» στη διαπραγμάτευση με τους αγρότες και οι παρασκηνιακές κινήσεις Χατζηδάκη
07:29
Ταλαιπωρία στη Μήλο για 1.641 επιβάτες: Δύο πλοία δεν κατάφεραν να δέσουν στο λιμάνι λόγω ανέμων
07:28