Μαρινάκης: «Τρία ψέματα Ανδρουλάκη στα μπλόκα των αγροτών - Σύρθηκε στον δρόμο του λαϊκισμού»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI«Για ακόμα μία φορά ο κ. Ανδρουλάκης σύρθηκε στον δρόμο του λαϊκισμού» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα αγροτικά μπλόκα και καλώντας τον να απαντήσει εάν είναι σύμφωνος με το κλείσιμο των δρόμων.
Σημειώνει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με τις δηλώσεις του, κατά την παρουσία του στα μπλόκα των αγροτών, κατέφυγε σε 3 ψέματα και ανακρίβειες, ενώ καλείται να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα που τίθεται από την κοινωνία:
«Πρώτον, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση, αντί να καλέσει τους αγρότες σε διάλογο, επενδύει τάχα στον διχασμό. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή έχουν τονίσει ότι οι πόρτες του διαλόγου είναι ανοιχτές σε εκπροσώπους που θα ορίσουν οι ίδιοι οι αγρότες.
Δεύτερον, είπε ότι δεν έχει γίνει τίποτα για το κόστος παραγωγής, τη στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση είναι η μόνη που αντιμετώπισε προβλήματα δεκαετιών, μειώνοντας τον ΦΠΑ σε αγροτικά μηχανήματα, λιπάσματα και ζωοτροφές, δίνοντας μόνιμη λύση στην επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και χαμηλή τιμή στο αγροτικό ρεύμα για 10 χρόνια.
Τρίτον, απέκρυψε ότι φέτος οι ενισχύσεις των παραγωγών μας θα είναι υψηλότερες κατά 600 εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι, φτάνοντας τα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ η χώρα δεν πρόκειται να χάσει ούτε ένα ευρώ από τους πόρους που θα περισσέψουν καθώς, αφού καταβληθούν η βασική ενίσχυση, η συνδεδεμένη, η εξισωτική αποζημίωση και τα οικολογικά σχήματα θα ακολουθήσει μια ”δεύτερη κατανομή” για τους ειλικρινείς αγρότες» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Εκτός από τα ψέματα και τις ανακρίβειες που είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ξέχασε να απαντήσει στο βασικό ερώτημα προς τους πολίτες που ταλαιπωρούνται: Συμφωνεί ή όχι με το κλείσιμο των δρόμων; Η σημερινή του παρουσία στα μπλόκα δίνει αυτομάτως την απάντηση και καταδεικνύει στην πραγματικότητα σε ποια κατεύθυνση κινείται το κόμμα του» καταλήγει ο κ. Μαρινάκης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αιχμές Μαρινάκη κατά Καραμανλή για αγρότες:Δεν θα ακολουθήσουμε πρακτική «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά»
Μαρινάκης: Δεν αποκλείω να υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στο αγροτικό ρεύμα
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
Αγρότες: Παραμένουν στο αεροδρόμιο Χανίων - Στο μπλόκο μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης
17:23
Η έδρα του Turkstream θα μεταφερθεί από την Ολλανδία στην Ουγγαρία
17:18
Κηφισιά: Τελάρα με πορτοκάλια προκάλεσαν «έμφραγμα» στην άνοδο του Κηφισού - Έπεσαν από φορτηγό (pic)
17:15
Μέγαρο Μουσικής: Ουρανία Γκάσιου - Ελένη Κεβεντσίδου Στη μνήμη του Νίκολας Κύναστον
17:06