ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Παππάς: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε στο προηγούμενο καθεστώς

Ν.Παππάς: Εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρίζουμε στο προηγούμενο καθεστώς
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τη στάση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τα ηλεκτρονικά μηνύματα του αντιπροέδρου του ΣτΕ που διοχετεύθηκαν σε μερίδα του Τύπου, μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

«Το Ανώτατο Δικαστήριο, δεν έκανε δεκτές τις προσφυγές, αποφάσισε να μπει στην ουσία της υπόθεσης» ανέφερε ο υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ και υπογράμμισε ότι «εάν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, γυρίζουμε σε καθεστώς με μη αδειοδοτούμενα κανάλια».

Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι «με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει το καθεστώς νομιμότητας με τη χορήγηση προηγούμενης άδειας, άλλαξε το παράδειγμα των σχέσεων διαπλοκής» ενώ υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση «έχουμε υποστεί επιθέσεις από ένα τηλεοπτικό παρακράτος».

Παράλληλα τόνισε ότι οι δικαστές «δέχονται πιέσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα» και πρόσθεσε ότι «τα δελτία ειδήσεων δεν ασχολούνται με την ενημέρωση των πολιτών αλλά με την υπεράσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών».

Αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ επεσήμανε ότι «η ΝΔ έχει εγκλωβιστεί στην παγίδα της απόφασης να μην συμμετάσχει στη συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Θα ήταν καλό για τη δημοκρατία μας να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με τα e mails του Αντιπροέδρου του ΣτΕ που διοχετεύτηκαν στον Τύπο τόνισε ότι «είναι ανήθικο τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν με τις προσωπικές στιγμές του οποιουδήποτε. Δεν αφορούν κανέναν, να μείνουν έξω από την αντιπαράθεση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ