ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: «Οι ταξιτζήδες ζητάνε και αύξηση κομίστρου - Δεν μπορούν να εκβιάζουν τους Αθηναίους»

Κυρανάκης: «Οι ταξιτζήδες ζητάνε και αύξηση κομίστρου - Δεν μπορούν να εκβιάζουν τους Αθηναίους»
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Στην αποκάλυψη ότι οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί ζητούν αύξηση κομίστρου προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Οι ταξιτζήδες ζητάνε και αύξηση κομίστρου, να το κάνουμε; Δεν μπορούν να ταλαιπωρούν και να εκβιάζουν τους Αθηναίους, χωρίς να λένε την αλήθεια, ότι έρχονται πίσω από κλειστές πόρτες και να ζητάνε αύξηση κομίστρου», σημείωσε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής (12/12/25).

Όσον αφορά τους αγρότες, ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι «υπάρχουν αγρότες έντιμοι που παράγουν και πρέπει να ανταμείβονται γι' αυτή. Αυτή είναι η βασική γραμμή της κυβέρνησης».

Με αφορμή, δε, το πρόστιμο €3,8 εκατ. της ΣΤΑ.ΣΥ στην ισπανική CAF για τις καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των συρμών της Γραμμής 1, ο κ. Κυρανάκης είπε ότι αφορά «την ανακαίνιση 14 συρμών της γραμμής 1 που είναι απολύτως αναγκαία. Έχουν πάρει μια μεγάλη σύμβαση, την έχουν καθυστερήσει αδικαιολόγητα και γι' αυτό τους επιβάλαμε πρόστιμο. Το ίδιο κάναμε και σε δύο εταιρείες λεωφορείων».

«Το χρονοδιάγραμμα λέει Μάρτιο του 2026 θα έρθει ο πρώτος συρμός, θα κάνουμε δοκιμές ασφαλείας και εφόσον όλα πάνε καλά, κάθε μήνα θα έρχεται νέος συρμός» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών