ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντικές συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Σημαντικές συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETT

«Μαραθώνιος» συναντήσεων και επαφών ξεκινά για τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, θα βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά κρίσιμων διμερών συναντήσεων. Η πρώτη θα είναι με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, απόψε, στις 21:30 (τοπική ώρα).

Την Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός- σε ώρες που αναμένεται να καθοριστούν- θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Στις 16:00, ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί «Ανταλλαγή απόψεων των Ηγετών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σούλτς».

Ακολουθεί, στις 17:30, η «Οικογενειακή Φωτογραφία» και στις 17:45 θα συνέλθει η πρώτη συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις 20:00 θα δοθεί δείπνο εργασίας.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 9:15, στις 9:30 θα έχει διμερή συνάντηση με την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ η δεύτερη συνεδρία των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνέλθει στις 10:00.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ