Μαρινάκης: Ενθαρρυντικό το ότι όλο και περισσότεροι αγρότες θέλουν να έρθουν στο διάλογο
Ανανεώθηκε:
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
EurokinissiΩς ενθαρρυντικό στοιχείο περιγράφει την πρόθεση μέρους των αγροτών να προσέλθουν στο διάλογο με την κυβέρνηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι «Είναι κρίσιμο να το αντιληφθούν αυτό όσοι ακόμα αρνούνται τον διάλογο, αφήνοντας στην άκρη την παρωχημένη λογική της στείρας αντιπαράθεσης, που έχει δοκιμάσει κατά πολύ τις αντοχές της κοινωνίας» προσθέτοντας ότι «Ο ειλικρινής διάλογος –και μόνο αυτός- θα φέρει τις λύσεις»
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
Από την αρχή των κινητοποιήσεων των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα, η Κυβέρνηση τους κάλεσε σε διάλογο. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα είχε ορίσει και συγκεκριμένη ημερομηνία.
Για την Κυβέρνηση η διάθεση για διάλογο είναι κάτι παραπάνω από ειλικρινής. Με το πλαίσιο που θέσαμε, άλλωστε, ικανοποιείται η συντριπτική πλειονότητα των αιτημάτων των αγροτών και κτηνοτρόφων, σε συνέχεια όσων έχουμε υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια, επιλύοντας αιτήματα δεκαετιών του αγροτικού τομέα. Παράλληλα, οι πληρωμές προχωράνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχαμε θέσει.
Πλέον, έστω και με καθυστέρηση, όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι των αγροτικών κινητοποιήσεων φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Πρόκειται για μια ενθαρρυντική εξέλιξη. Είναι κρίσιμο να το αντιληφθούν αυτό όσοι ακόμα αρνούνται τον διάλογο, αφήνοντας στην άκρη την παρωχημένη λογική της στείρας αντιπαράθεσης, που έχει δοκιμάσει κατά πολύ τις αντοχές της κοινωνίας. Ο ειλικρινής διάλογος –και μόνο αυτός- θα φέρει τις λύσεις.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Πράσινο φως» για διάλογο από 18 μπλόκα αγροτών - Καλούν σε κοινή κάθοδο στις διαπραγματεύσεις
Αγρότες: Οι «σκληροί» και οι «διαπραγματευτές» - Ποιοι δρόμοι κλείνουν τη Δευτέρα
Εκπρόσωποι αγροτών από την Κορινθία παρέδωσαν φάκελο με αιτήματα στον Κώστα Τσιάρα
«Κανονικός χειμώνας όπως παλιά»: Ψύχος, βοριάδες, χαμηλές θερμοκρασίες - Πού θα χιονίσει
18:00
Δολοφονία Αγρίνιο: «Τον πρόλαβα, αν δεν το έκανα εγώ, θα το έκανε εκείνος» - Τα αίτια και το χρονικό
17:49
Φωτιά σε σπίτι στην Χαλκίδα - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής (pics&vids)
17:39
Δυο συλλήψεις στην Παιανία για απόπειρα εκβίασης και κλοπή
17:31