ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ριζικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη

Ριζικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

«Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη προαναγγέλλοντας ανασχηματισμό με νέα πρόσωπα και αλλαγές στις δομές υπουργείων, όπως αυτό της Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος προσδιόρισε χρονικά τον ανασχηματισμό μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εκείνο που ξέρω είναι η δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ασχοληθεί με το θέμα, ότι θα αναδομηθεί η κυβέρνηση, μετά τις διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η κυβέρνηση κρίνεται για το έργο της, κρίνεται και από τον πρωθυπουργό. Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων, πολύ συχνά είναι ακόμα και θέμα δομής των υπουργείων. Έχουμε ένα τεράστιο θέμα μπροστά μας, το Προσφυγικό, με ένα αδύναμο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, από πλευράς δομής», υπογράμμισε η κ.Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης».

«Πρόσωπα καινούρια πάντα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι θα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα», τόνισε.

«Μετά τη δεύτερη αξιολόγηση η ρύθμιση του χρέους»

Αναφορικά με τη δεύτερη αξιολόγηση η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε τη δέσμευση της κυβέρνηση να «ολοκληρωθεί γρήγορα και επιτυχώς» και συνέχισε:

Στρατηγικά, ακολουθούμε το στόχο να ρυθμιστεί το ελληνικό χρέος. Σε μια μάχη, θα έχεις και οπισθοχωρήσεις, όταν είσαι μέσα σε μια διαπραγμάτευση. Θα χάσεις και μάχες. Η ρύθμιση του χρέους θα γίνει μετά την αξιολόγηση.

«Αν η τροπολογία Παππά κριθεί αντισυνταγματική η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα της»

Όσον αφορά στον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι «η επιτυχία ή μη ενός νόμου παράγει και τα αντίστοιχα αποτελέσματα και ουσιαστικά για όλους μας. Είναι μια επιλογή που τη πιστεύουμε».

«Αν η τροπολογία Παππά κριθεί αντισυνταγματική, σε πρώτη φάση γίνεται επιστροφή στο προηγούμενο, αλλά ο στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος. Θα επιστρέψουμε στο προηγούμενο τοπίο και η κυβέρνηση θα πάρει τα μέτρα της. Η νέα τροπολογία θα είναι προϊόν διαλόγου, εφόσον προσαρμοστούν αυτοί που πρέπει. Θα την εφαρμόσουμε την νέα τροπολογία. Υπάρχει από την άλλη και μια αντιπολίτευση που ''κουνάει το δάχτυλο'' και λέει... πρόσεξε, πρέπει να κρίνεις τον νόμο αντισυνταγματικό για να πέσει η κυβέρνηση».

«Δεν ξέρω αν τα email είναι προϊόν υποκλοπής»

«Δεν ξέρω αν τα email είναι προϊόν υποκλοπής» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στην ηλεκτρονική αλληλογραφία του αντιπροέδρου του ΣτΕ. «Εγώ λέω ότι μπορεί να το έδωσε κάποιος που δεν το υπέκλεψε ακριβώς, μπορεί να ήταν κι από τον ίδιο χώρο. Δεν ξέρω να σας πω, ούτε εσείς ξέρετε. Κι ούτε με ενδιαφέρει αυτό. Δεν με αφορά η προσωπική ζωή κανενός» συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ