Μητσοτάκης για Βενεζουέλα: «Η προσοχή μας στην ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών στη χώρα»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Aris Oikonomou/ SOOCΣε πλήρη συντονισμό με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βρίσκεται η Ελλάδα γύρω από την χερσαία επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και τη σύλληψη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα social media, «...η προσοχή μας παραμένει επικεντρωμένη στη διασφάλιση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στη χώρα».
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού:
«Ο Νικολάς Μαδούρο ήταν επικεφαλής μιας βάναυσης και καταπιεστικής δικτατορίας που προκάλεσε αδιανόητο πόνο στον λαό της Βενεζουέλας. Το τέλος του καθεστώτος του προσφέρει νέα ελπίδα για τη χώρα. Δεν είναι η στιγμή να σχολιάσουμε τη νομιμότητα των πρόσφατων ενεργειών.
Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή πρέπει να είναι η διασφάλιση ειρηνικής και ταχείας μετάβασης σε μία νέα, συμπεριληπτική κυβέρνηση που θα έχει πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση.
Η Ελλάδα θα δράσει σε συντονισμό με τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το ζήτημα. Η προσοχή μας παραμένει επικεντρωμένη στη διασφάλιση της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών στη χώρα».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: Απίστευτο θέαμα η σύλληψη Μαδούρο - Θα διοικήσουμε τη χώρα μέχρι την ομαλή μετάβαση
SPONSORED
Τα «έσπασαν» οι Metallica στο ΟΑΚΑ μετά από 16 χρόνια - Οι καλύτερες στιγμές και ο «σεισμός» που προκάλεσαν (pics&vids)
09:02
Γιατί η Γιουροβίζιον παραμένει απρόβλεπτη μετά από 70 χρόνια, σύμφωνα με την επιστήμη
09:00
e-ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται ανά ταμείο οι συντάξεις του Ιουνίου 2026 - Το ημερολόγιο πληρωμών
09:00
Οι πρώτες φωτογραφίες από τους θερμικούς δορυφόρους που παρακολουθούν live τις πυρκαγιές - Τι φαινόμενα καταγράφουν
08:57