ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ χρωστούν μια μεγάλη «συγνώμη» στους δικαστές

ΝΔ: Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ χρωστούν μια μεγάλη «συγνώμη» στους δικαστές
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ - Eurokinissi

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για την υπόθεση του ροζ σκανδάλου του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο κ. Παρασκευόπουλος παραδέχθηκε πως είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά, από το Νοέμβριο του 2015, για την υπόθεση του ανώτατου δικαστή, αλλά επέλεξε να κρατήσει την υπόθεση στο συρτάρι γιατί αμφέβαλε για τη νομιμότητα της προέλευσης του σχετικού υλικού.

«Αξιολόγησε ότι έπρεπε να την κρατήσει στο συρτάρι του για ένα ολόκληρο χρόνο και την ανέσυρε όταν ο δικαστικός λειτουργός εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναβολή της κρίσεως του ανωτάτου δικαστηρίου επί του γνωστού θέματος αντισυνταγματικότητας του νόμου Παππά», αναφέρει σκοπτικά το κόμμα.

Η ΝΔ μιλά για ολόκληρο σχεδιασμό πίσω από τις κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας: «Επομένως, ο κ. Παρασκευόπουλος ενήργησε βάσει ενός συνολικού κυβερνητικού σχεδιασμού, μιας απαράδεκτης μεθόδευσης την οποία ομολόγησε, μιας κυβέρνησης σε αποδρομή».

Κατηγορεί την κυβέρνηση για «αντιδημοκρατικές μεθόδους που δεν αντιστοιχούν σε ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου» μόνο και μόνο για να παραμείνει λίγο περισσότερο στην εξουσία.

«Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστούν μια μεγάλη “συγγνώμη” στο Σώμα των Ελληνίδων και Ελλήνων Δικαστών, που στοχοποίησε απροκάλυπτα και το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ για να χειραγωγήσει την κρίση και τις αποφάσεις τους, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι δικαστές. Η Νέα Δημοκρατία και η κοινωνία των πολιτών προασπίζουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία της Δημοκρατίας», ολοκληρώνει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ