Αυτά είναι τα τεθωρακισμένα που παραχώρησε η Ελλάδα στον Λίβανο
Η Ελλάδα μετέφερε στρατιωτικό υλικό στον Λίβανο την Πέμπτη, στο πλαίσιο δωρεάν παραχώρησης.
ΥΠΕΘΑΜε επιτυχία υλοποιήθηκε σήμερα (15/1) η μεταφορά στη Βηρυτό στρατιωτικού υλικού, το οποίο αποτελεί δωρεάν παραχώρηση της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ του CNN Greece.
Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε κατόπιν συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Υπουργείο Εξωτερικών και σε συντονισμό με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, στο πλαίσιο των δράσεων αμυντικής διπλωματίας της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε 13 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) Μ – 113, 10 οχήματα Γενικής Χρήσης STEYR 680M 2 ½ τόνων, καθώς και υλικά – ανταλλακτικά για την υποστήριξή τους, στον λιμένα της Βηρυτού, όπου και διατέθηκαν στις αρχές του Λιβάνου.

Η μεταφορά έγινε σε συνεργασία των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών, στο πλαίσιο ενεργειών αμυντικής διπλωματίας.
ΥΠΕΘΑΥπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πραγματοποίησε επισκέψεις στον Λίβανο, ενώ είχε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου, Μισέλ Μενάσα, κατά την οποία συζητήθηκε το ζήτημα της αρωγής της Ελλάδας στις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, με την δωρεάν παραχώρηση στρατιωτικού υλικού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Αθήνα στέλνει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη Βηρυτό
Έκτακτες κρίσεις ανώτατων αξιωματικών - Ποιοι αποστρατεύονται και ποιοι παραμένουν
Δένδιας: Η κυβέρνηση νομοθετεί με βάση το συμφέρον της χώρας - Δεκτό κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο
SPONSORED
Όμιλος Fourlis: Σημαντική αύξηση πωλήσεων στο Α’ Τρίμηνο 2026
00:00
Πάρκαρε στο κέντρο της Νέας Υόρκης, άνοιξε την πόρτα, έπεσε σε υπόνομο και σκοτώθηκε
23:57
AEGEAN: Σε θετική τροχιά οικονομικά μεγέθη και επιβατική κίνηση στο Α' τρίμηνο του 2026
23:50
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση σε τέμενος στο Σαν Ντιέγκο
23:48