ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Κουρουμπλής: Ο Ομπάμα θα πάει και στη Μυτιλήνη

Π. Κουρουμπλής: Ο Ομπάμα θα πάει και στη Μυτιλήνη
ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην αποκάλυψη ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να επισκεφτεί την Μυτιλήνη, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Έχω την πληροφορία ότι ο Ομπάμα μπορεί να πάει και στη Μυτιλήνη, γιατί προσδίδει στο προσφυγικό τεράστιο βάρος», αποκάλυψε στον Αlpha 989 ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ενώ παράλληλα, τόνισε ότι θα συζητηθεί με τον Αμερικανό Πρόεδρο το θέμα του χρέους.

Σημειώνεται ότι η φημολογία περί επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στην Μυτιλήνη, υπάρχει από την ώρα που κυκλοφόρησε η πληροφορία πως θα επισκεφθεί την Ελλάδα. «Τα μεγάλα ζητήματα της χώρας είναι το δημόσιο χρέος και το προσφυγικό και νομίζω ότι ο Μητσοτάκης αν είχε το πολιτικό κουράγιο να κάνει την υπέρβασή του, θα είχε πολιτικά κερδίσει. Ποτέ στην πολιτική δεν μπήκε ένα τόσο μεγάλο διακύβευμα της χώρας. Εδώ άνοιξε η κουβέντα. Είναι ζητήματα για τα οποία μπορούν να «ανοίξουν πόρτες» και χρειάζεται ένας δημοκρατικός πατριωτισμός από όλους μας».

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα κυβερνήσει για 4 χρόνια είτε τους αρέσει είτε όχι», είπε επίσης ο υπουργός Εσωτερικών. Ο κ. Κουρουμπλής είπε ακόμα ότι «οι πιέσεις του ΔΝΤ είναι τρομακτικές. Μέχρι τώρα τα προγράμματα που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα δεν απέδωσαν».

Αναφερόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη, ο κ. Κουρουμπλής, δήλωσε: «συνεργάζομαι καλά με τον Σκουρλέτη και τα υπόλοιπα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο» ενώ για το γεγονός ότι έμειναν εκτός Πολιτικού Συμβουλίου η Όλγα Γεροβασίλη και ο Αριστείδης Μπαλτάς σχολίασε πως «δεν είναι η 1η φορά που συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα, κάποιος θα έμενε έξω. Και οι δυο είναι άνθρωποι που ο χώρος τους τιμά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ