Ανδρουλάκης για 30 χρόνια από τα Ίμια: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο
Ο Νίκος Ανδρουλάκης
INTIME NEWSΔήλωση για τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την κρίση των Ιμίων και τον θάνατο των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.
Όπως τονίζει, «σήμερα συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από τη θυσία εν ώρα καθήκοντος των αξιωματικών μας του Πολεμικού Ναυτικού, Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού».
Αναφερόμενος στα γεγονότα της κρίσιμης νύχτας, υπογραμμίζει ότι «εκείνη η νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 στα Ίμια γράφτηκε βαθιά στην εθνική συλλογική μνήμη», σημειώνοντας πως «αποδείχτηκε ότι οι διαχρονικές αναθεωρητικές και παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας δεν είναι ρητορικά σχήματα αλλά πραγματικές προκλήσεις που δεν μπορούν να είναι ανεκτές».
Στη δήλωσή του, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει τη θέση του για τα εθνικά ζητήματα, τονίζοντας ότι «σήμερα, στην 30η επέτειο της κρίσης των Ιμίων διατρανώνουμε ότι η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη». Όπως προσθέτει χαρακτηριστικά, «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» και «δεν είναι αποδεκτός ο “κατά περίπτωση” σεβασμός του διεθνούς δικαίου».
Κλείνοντας, επισημαίνει ότι «αυτά είναι τα διαχρονικά θεμέλια της εξωτερικής μας πολιτικής δομημένα πάνω σε σταθερές αρχές και όχι στις επιδιώξεις της εκάστοτε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία - Μπαράζ μηνυμάτων του 112
22:51
Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για επιστολική ψήφο και εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
22:50
Θεσσαλονίκη: Μια σύλληψη και κατάσχεση πάνω από 100.000 λαθραίων τσιγάρων και 11 κιλών καπνού
22:39
Τροχαίο με παράσυρση πεζού στον περιφερειακό στις Σέρρες - Σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας
22:27