Πράσινο φως από την ΕΕ στο σχέδιο της Ελλάδας για το SAFE
Το πράσινο φως πήρε και επίσημα την Τρίτη (17/2) από την Ευρωπαϊκή Ένωση το ελληνικό πρόγραμμα για την άμυνα, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα SAFE.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση των πρώτων κονδυλίων τα οποία θα διατεθούν για την άμυνα της χώρας.
Όπως έγινε γνωστό, το Ecofin ενέκρινε και τα 8 εθνικά σχέδια που είχαν κατατεθεί από οκτώ χώρες - Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Σλοβακία και Φινλανδία - τα οποία προβλέπουν χρηματοδότηση ύψους 74 δισ. ευρώ, σχεδόν το μισό από το συνολικό πακέτο ύψους 150 δισ., που προβλέπει το πρόγραμμα SAFE.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε εγκριθεί η οικονομική βοήθεια για το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Ισπανία, την Κροατία, την Κύπρο, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία, για τις προτάσεις τους μέσω SAFE συνολικού ύψους 38 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, τρία κράτη μέλη από τα συνολικά 19 που συμμετέχουν με εθνικά σχέδια – Γαλλία, Ουγγαρία και Τσεχία – αναμένουν να εισέλθουν στην τελική φάση έγκρισης των σχεδίων τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εκπρόσωπος της Κομισιόν απέφυγε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Η Σκάρλετ Γιόχανσον «σαρώνει» ξανά στο Netflix με την ταινία «Lucy» των 469 εκατ.
16:01
Πάπας Λέων: «Σε έναν κόσμο που διεκδικείται από ισχυρές δυνάμεις υπάρχει ένας λαός μαρτύρων»
15:53
Τραγωδία στην Ξάνθη με θύμα 46χρονο: Έπεσε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας ενώ έκανε εργασίες
15:50
Πρόεδρος Ιρανικού κοινοβουλίου: Επτά εκατομμύρια Ιρανοί έτοιμοι να πάρουν τα όπλα
15:43