ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Δεσμευτική, αλλά άδικη η απόφαση του ΣτΕ. Άμεσα νέα ρύθμιση (vid)

Ν. Παππάς: Δεσμευτική, αλλά άδικη η απόφαση του ΣτΕ. Άμεσα νέα ρύθμιση (vid)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Για «άδικη απόφαση» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Δικαίως σε ένα μεγάλο κομμάτι του λαού η απόφαση δημιουργεί αίσθημα αδικίας γιατί έρχεται να αναστείλει την εφαρμογή που έβαζε τέλος σε ένα καθεστώς ασυδοσίας και ανομίας και μετέφερε όρους από τους πλούσιους συμπολίτες μας σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη την αξιοποίηση αυτών των πόρων» είπε ο κ. Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη και θα νομοθετήσει άμεσα νέα ρύθμιση που θα είναι μία ρύθμιση – γέφυρα. Κάποιοι είχαν την επιθυμία να συνεχιστεί το τζάμπα. Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Ούτε οι συχνότητες της χώρας είναι δωρεάν, ούτε η αεροπειρατεία θα συνεχιστεί».

«Δυστυχώς υπήρξε αυτή η απόφαση. Είναι δεσμευτική προφανώς για την κυβέρνηση, είναι όμως και άδικη».

«Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις»

Ερωτηθείς αν νιώθει ότι η κυβέρνηση ηττήθηκε και σχολιάζοντας ανακοινώσεις τις αντιπολίτευσης που ζητά την παραίτησή του ο κ. Παππάς τόνισε:

«Είχαμε διαβλέψει εδώ και αρκετές ημέρες ότι κάποιοι προσπαθούν να προκαλέσουν πολιτική αποσταθεροποίηση μέσω δικαστικών αποφάσεων. Τις κυβερνήσεις δεν τις ρίχνουν οι δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις τις ρίχνουν και τις εκλέγουν η βούληση του λαού. Μην κάνουν όνειρα αποσταθεροποίησης».

«Η χώρα και η κυβέρνηση είναι σταθερές και συνεχίζουν. Και όσοι νομίζουν ότι θα βάλουν φρένο στη δεδηλωμένη βούληση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησης δεν θα το πετύχουν. Όσοι κάνουν όνειρα παλινόρθωσης του καθεστώτος της ασυδοσίας και της ανομίας τους λέμε ευθαρσώς να το ξεχάσουν» υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ