ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, λέει ο Ν. Παππάς (vid)

Τηλεοπτικές άδειες: Η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, λέει ο Ν. Παππάς (vid)
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/φωτογραφία αρχείου

Στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, το πρωί της Πέμπτης, επαναλαμβάνοντας την βούληση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, με νέα ρύθμιση που θα φέρει τη Δευτέρα στη Βουλή, η οποία δεν θα έχει περιορισμούς στον αριθμό των αδειών.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε ότι μετά την απόφαση του ΣτΕ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις και σημείωσε ότι όποιος πληροί τα κριτήρια μπορεί, πλέον, να καταβάλει το "προσωρινό ενοίκιο" και να λειτουργήσει τηλεοπτικό κανάλι. Διευκρίνισε, δε, ότι αυτό αφορά και τους παλιούς και τους νέους καναλάρχες.

Στην Ελλάδα έχουμε αεροπειρατεία, είπε ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση και έκανε λόγο για μία διαδικασία που πέρασε από όλα τα πολιτικά και επικοινωνιακά εμπόδια, για να έρθει η απόφαση του ΣτΕ και να την ακυρώσει, ενώ σημείωσε με νόημα πως το ΣτΕ έκρινε συνταγματικό το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και πως οι δικαστές αποφάσισαν υπό το βάρος επικοινωνιακών πιέσεων.

Μίλησε για έναν διαγωνισμό «κρυστάλλινο και διαφανή, που προσεβλήθη με όλους τους δυνατούς τρόπους και άντεξε μέχρι χθες», ενώ σημείωσε πως «οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές και για τις κυβερνήσεις, όμως οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, βάζει τέρμα στην ανομία του τηλεοπτικού τοπίου. Κάνουν τεράστιο λάθος όσοι νομίζουν ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει. Τελειώσαμε με το κλειστό κλαμπ των καναλαρχών», ενώ πρόσθεσε πως «είναι υπόλογοι όσοι υπονόμευσαν αυτή τη διαδικασία κι έδωσαν τα ρέστα τους, παρασκηνιακά κι επικοινωνιακά για να σταματήσει»

Ο διαγωνισμός θα γίνει από το ΕΣΡ, τόνισε ο κ. Παππάς εκφράζοντας την ελπίδα του αυτό να γίνει γρήγορα, ενώ σημείωσε πως «δεν είμαστε νομικά σε θέση να περιορίσουμε τον αριθμό των αδειών».

Αναφερόμενος στο θέμα του ΕΣΡ, ο κ. Παππάς τόνισε πως η κυβέρνηση έκανε, από τις αρχές του 2016, αλλεπάλληλες προσπάθειες για τη συγκρότησή του, για να προσθέσει πως «πια κανείς δεν αμφιβάλει γιατί η ΝΔ δεν συναίνεσε στη συγκρότησή του».

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα της αντιπολίτευσης περί παραίτησής του, ο κ. Παππάς σημείωσε πως «οι εκκλήσεις περί παραιτήσεων δεν έχουν θέση αυτή τη στιγμή. Μέχρι στιγμής απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ