ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Αρνητική εντύπωση η ευθυγράμμιση του ΣτΕ με μία πολιτική θέση, λέει ο Ν. Βούτσης

Τηλεοπτικές άδειες: Αρνητική εντύπωση η ευθυγράμμιση του ΣτΕ με μία πολιτική θέση, λέει ο Ν. Βούτσης
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όταν γίνεται μια αποφασιστική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση, προφανώς προκαλεί αρνητική εντύπωση ότι το ΣτΕ ευθυγραμμίστηκε με μια σαφή πολιτική θέση, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Βούτσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μόνο ένα συγκεκριμένο άρθρο το νόμου κρίθηκε αντισυνταγματικό: «ο νόμος έχει πλήθος άρθρων και κάνει μια γενικότερη τακτοποίηση. Το συγκεκριμένο άρθρο του νόμου είναι το ότι εκτός ΕΣΡ μπορεί να υπάρχει αδειοδότηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς. Με το υπόλοιπο νομοθετικό πλαίσιο δεν υπάρχει πρόβλημα», σημείωσε.

Όπως είπε, ο δημόσιος διάλογος θα συνεχιστεί και προανήγγειλε την εκκίνηση της διαδικασίας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Ελπίζω μέσα στην άλλη εβδομάδα να έχει κλείσει ο κύκλος και της έκδοσης της απόφασης και της όποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας προανήγγειλε η κυβέρνηση και θα ξεκινήσω την διαδικασία για την συγκρότηση του ΕΣΡ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για την διάταξη που προανήγγειλαν ο Νίκος Παππάς και η Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Βουλής τη χαρακτήρισε ενδιάμεση λύση, καθώς όπως είπε «είναι προφανές ότι δεν είναι αυτή η άποψη της κυβέρνησης ειδικά για το θέμα του αριθμού των αδειών».

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, ο Νίκος Βούτσης, είπε πως η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόταν σε μια διαδρομή της περασμένης πενταετίας. «Ξέρετε ότι η συνέχεια δεν είναι μόνο του κράτους, αλλά και της εξουσίας» σημείωσε.

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στη συνέντευξή του και στην τροπολογία για το «μαύρο» που κατέθεσε και τελικά απέσυρε η κυβέρνηση λέγοντας ότι «προσπαθούμε να συμπεριφερόμαστε συλλογικά, θα έπρεπε να περιμένει αυτή η τροπολογία και να είναι διαφορετική και το αναγνώρισε και ο κ. Παππάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ