32 πλοία με ελληνική σημαία σε Περσικό Κόλπο, Αραβική Θάλασσα και Κόλπο Ομάν
Πλοίο στον Περσικό Κόλπο
Morteza Akhoondi/Tasnim News Agency / APΣυνολικά 32 πλοία με ελληνική σημαία βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που έδωσε σήμερα (5/03) στην ολομέλεια της βουλής ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας.
Αναλυτικότερα τα 32 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται σε Περσικό Κόλπο, Αραβική Θάλασσα και Κόλπο Ομάν.
Επίσης, εντός του Περσικού Kόλπου είναι 10 πλοία και εκτός στις προσβάσεις άλλα 3 πλοία με ελληνική σημαία.
«Ωστόσο ο αριθμός των ελληνικών συμφερόντων πλοίων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου, Στενά Ορμούζ, Κόλπος Ομάν, είναι 160 συνολικά, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των πλοίων με ελληνική σημαία.
Βλέπετε ότι υπάρχει από χθες μία σαφής μείωση. Χθες ήταν 215 το πρωί, 200 προς το απόγευμα», ανέφερε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Τα στοιχεία αυτά για τα ελληνικά πλοία που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής δόθηκαν από τον υφυπουργό κ. Γκίκα κατά την διάρκεια της συζήτησης και κύρωσης κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της προσχώρησης της Ελλάδας στη Συμφωνία Περιφερειακής Συνεργασίας για την καταπολέμηση της πειρατείας και της ένοπλης ληστείας εναντίον πλοίων στην Ασία.
Σε συντονισμό Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία για αποστολή στρατιωτικών μέσων σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο
14:19
Οι Φρουροί της Επανάστασης λένε ότι στοχοθέτησαν με πυραύλους το ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν
14:11
Θεοδωρικάκος: Δεν θα επιτρέψουμε κερδοσκοπικά παιχνίδια σε ενέργεια και καύσιμα
14:05
Το Ιράν προειδοποιεί ότι οι χώρες της ΕΕ θα «πληρώσουν το τίμημα» για τον πόλεμο
14:04