ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση για ταξίδι του Ν.Παππά με Αρτ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα

Σύγκρουση για ταξίδι του Ν.Παππά με Αρτ. Αρτεμίου στη Βενεζουέλα

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας μετά τις αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου», για ταξίδι του Υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, στη Βενεζουέλα, το 2013.

«Ταξίδεψε ο κ. Παππάς στη Βενεζουέλα μαζί με τον δικηγόρο Αρτεμίου και για ποιον λόγο;» ρωτά επίμονα η Νέα Δημοκρατία, για να πάρει την απάντηση, ότι το θέμα είναι «Γελοίο που δεν επιδέχεται οποιασδήποτε συζήτησης».

Ο Νέα Δημοκρατία ζητά από τον Νίκο Παππά να απαντήσει επιπλέον στο ερώτημα, αν και από πότε γνωρίζει τον «"ταλαντούχο" δικηγόρο των Panama Papers», όπως χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία τον κ. Αρτεμίου, αλλά και ποιος ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του δικηγόρου, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 10 Οκτωβρίου.

lykavitos artemiou 696x348

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Οι κ. Τσίπρας και Παππάς παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της Νέας Δημοκρατίας δεν έχουν απαντήσει για ποιο λόγο βρέθηκε ο "ταλαντούχος" δικηγόρος των Panama Papers, στις 10 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου»


«Ο κ. Παππάς οφείλει σήμερα να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις αν πράγματι βρέθηκε στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 μαζί με τον κ. Αρτεμίου, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα (του Ελεύθερου Τύπου) και για ποιον λόγο. Να απαντήσει επιπλέον αν και από ποτέ γνωρίζει τον κ. Αρτεμίου και τι σχέση έχει μαζί του».


Για ένα να γελοίο αφήγημα -περί διαπλοκής- που προσπαθεί να στήσει η ΝΔ, κάνει λόγο, με ανακοίνωσή του, το γραφείο του Πρωθυπουργού. "Γίνεται όμως ακόμα πιο γελοίο, όταν τα σενάρια αυτά, τα επεξεργάζεται και τα προωθεί η ΝΔ, το κόμμα της Siemens, του κ. Χριστοφοράκου, του κ. Παπασταύρου, των θαλασσοδανείων", συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Μέγαρο Μαξίμου

«Το αφήγημα περί διαπλοκής που προσπαθεί να στήσει η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας, μάλιστα και διεθνείς διαστάσεις, είναι τόσο γελοίο που δεν επιδέχεται οποιασδήποτε συζήτησης. Γίνεται όμως ακόμα πιο γελοίο, όταν τα σενάρια αυτά, τα επεξεργάζεται και τα προωθεί η ΝΔ, το κόμμα της Siemens, του κ. Χριστοφοράκου, του κ. Παπασταύρου, των θαλασσοδανείων. Ας μην νομίζουν ότι με αυτές τις ανοησίες, θα πετάξουν από πάνω τους τις βαρύτατες ευθύνες για το καθεστώς διαπλοκής, μέσω του οποίου λεηλάτησαν επί δεκαετίες τη χώρα».

18 10 27 image 95

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άμεση ήταν και η απάντηση από το Γραφείο της Νέας Δημοκρατίας που κάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Παππά «να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και να απαντήσουν για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου». «Ένα ναι ή ένα όχι περιμένουμε από τον κ. Παππά», γράφει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Απάντηση ΝΔ


«Περιμένουμε από την Κυβέρνηση και προσωπικά από τον κ. Παππά να σταματήσουν να πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα και να απαντήσουν για τις σχέσεις τους με τον κ. Αρτεμίου.

"Ένα ναι ή ένα όχι περιμένουμε από τον κ. Παππά.

Πήγε με τον κ. Αρτεμίου και επιχειρηματίες, τον Αύγουστο του 2013, στη Βενεζουέλα και για ποιο λόγο;

Να ξέρει τέλος ο κ. Παππάς ότι στην περίπτωσή του δεν ισχύει το “η σιωπή είναι χρυσός”».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ