ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παρασκευόπουλος βλέπει τον εαυτό του στις καταγγελίες Πανούση

Ο Παρασκευόπουλος βλέπει τον εαυτό του στις καταγγελίες Πανούση
O Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη Τύπου Eurokinissi/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

"Δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω πού είναι ο ισχυρισμός, τα πραγματικά περιστατικά, η πολιτική εκτίμηση, η φωνή του εγκληματολόγου ή το μυθιστόρημα με μια αναφορά... Το ευτύχημα είναι ότι μετά την προτροπή της κυβέρνησης απευθύνθηκε στις δικαστικές αρχές οι οποίες θα διερευνήσουν το θέμα".

Αυτή ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στις καταγγελίες Σχέδιο πολιτικής και φυσικής του εξόντωσης καταγγέλλει ο ΠανούσηςΔιευκρινίσεις ζητά η Ράικου από Πανούση για τη διαφθορά στην ΕΛΑΣτου πρώτην υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος δήλωσε ότι έχει γίνει και ο ίδιος αποδέκτης απειλητικών μηνυμάτων τα οποία όμως δεν του προκάλεσαν ανησυχία. "Έχω εξάλλου χαρτοφυλάκιο τη φύλαξη, και ο ρόλος μου είναι να συνεχίσω να κάνω τη δουλεία μου. Τόσο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης λόγω του αντικειμένου τους είναι σε επαφή με τον κίνδυνο" ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

O Νίκος Παρασκευόπουλος δήλώσε ότι αυτόν φωτογραφίζει ο Γιάννης Πανούσης απαντώντας σε δημοσίευμα ιστοσελίδας όπου είχαν γίνει καταγγελίες για εισβολή αστυνομικών στις φυλακές.

"Σε μια ιστοσελίδα είχε αναφερθεί ότι μπήκε με τρόπο βίαιο στις φύλακες η αστυνομία το δημοσίευμα στοχοποιούσε και τους δυο μας, και εμένα, με μια ορολογία ότι ‘ο υπεύθυνος υπουργός που κρύβεται’... Ο κ. Πανούσης έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν έχει δώσει ο ίδιος εντολή και ότι ‘αυτό το κάνουν άλλοι που κρύβονται’.... Αισθάνθηκα ότι φωτογραφίζομαι..." ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνέχισε λέγοντας ότι: «εγώ είπα πως δεν θα μπορούσα να δώσω εντολές στην αστυνομία, γιατί η αστυνομία παίρνει εντολές από τη δική της ιεραρχία, και σημείωνα και ότι ο ίδιος έχω στοχοποιηθεί.» «Βεβαίως γίνονται έρευνες στις φύλακες» διευκρίνισε.

«Δεν θυμάμαι να είχα κάποια διαφωνία σχετικά με αυτά τα θέματα με τον κ. Πανούση» πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ