Μητσοτάκης: Στο ΠΑΣΟΚ ονειρεύεστε αυτοδύναμη ΝΔ – Στον ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει αυτός που σας ευτέλισε
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
INTIME NEWS / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗΔιμέτωπη επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του οι εκλογές να διεξαχθούν την άνοιξη του 2027.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε έντονη κριτική στον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολιάζοντας δηκτικά πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την αυτοδυναμία της ΝΔ για να αποφύγει τα δύσκολα διλήμματα. «Στον ύπνο σας αυτό που βλέπετε στα όνειρά σας είναι μάλλον να είναι αυτοδύναμη η ΝΔ για να σας βγάλει από την δυσκολία να πρέπει να πάρετε αποφάσεις για το τι θα κάνετε μετά τις εκλογές. Προβάλλετε μόνο το άγχος σας για το ποιος τελικά θα κατακτήσει την 2η θέση», τόνισε ο ίδιος και απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη πρόσθεσε ότι είχε την αίσθηση πως το αίτημα για εκλογές διατυπώθηκε διστακτικά, σαν να μην αναμενόταν να γίνει αποδεκτό.
Στο στόχαστρο του πρωθυπουργό βρέθηκε και η Κουμουνδούρου, αφήνοντας αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για εσωκομματικές εξελίξεις και σενάρια επιστροφής που δημιουργούν αναταράξεις στο κόμμα.
«Γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία να βλέπετε τον αρχηγό που σας έφερε σε αυτά τα ποσοστά που σας ευτελίζει και εσείς να μην έχετε το θάρρος και να εύχεστε ενδόμυχα να ξανακατέβει μπας και καταφέρετε να μπείτε στη Βουλή», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Εντός του Μαΐου ξεκινά η συνταγματική αναθεώρηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στη δευτερολογία του ότι μέσα στον Μάιο αναμένεται να ανοίξει η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση, με βάση έναν αρχικό κορμό περίπου 25 άρθρων που έχουν ήδη προτείνει βουλευτές της ΝΔ. Όπως τόνισε, στόχος είναι μια ουσιαστική «θεσμική φυγή προς τα εμπρός», με παρεμβάσεις σε καίρια ζητήματα, όπως η ενσωμάτωση αναφορών στην τεχνητή νοημοσύνη, η πιθανή αναθεώρηση του άρθρου 16, η πρόβλεψη για προσιτή στέγη, καθώς και η θέσπιση κανόνων για τη λειτουργία των κομμάτων προς ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας. Παράλληλα, έκανε λόγο και για αλλαγές στα άρθρα 51 και 54 που σχετίζονται με το εκλογικό σύστημα. Μάλιστα επισήμανε ότι μετά τις εκλογές πρέπει να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση σχετικά με το ποιο εκλογικό μοντέλο εξυπηρετεί καλύτερα τη δημοκρατία.
«Έχει έρθει η ώρα μετά τις εκλογές να κάνουμε ειλικρινή συζήτηση για ποιο εκλογικό σύστημα υπηρετεί καλύτερα την δημοκρατία, για την χρησιμότητα σταυρού, αν θέλουμε να συζητήσουμε τη λογική μεικτού συστήματος με μικρότερες και μεγαλύτερες περιφέρειες και αν κάποιοι θα εκλέγονται με σταυρό και άλλου με λίστα. Είστε έτοιμοι γι' αυτή την συζήτηση;» διερωτήθηκε. Ο ίδιος κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι αποφεύγει τη συζήτηση με προσχηματικούς τρόπους, τονίζοντας ότι τα ζητήματα αυτά θα αποτελέσουν βασικό πυρήνα της πρότασης της ΝΔ για τη συνταγματική αναθεώρηση και πως τελικά όλοι θα κριθούν από τη στάση και την ψήφο τους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης: Εντός Μαΐου η συζήτηση για Συνταγματική Αναθεώρηση - Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Κάνατε τη Βουλή εξοχικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας»
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρετίζει την 10ημερη εκεχειρία στον Λίβανο
20:51
Ο Μίκαελ Σουμάχερ «επιστρέφει» μέσα από την ταινία «The Kaiser» - Δείτε το πρώτο τρέιλερ
20:43
Πάτρα: Μία προφυλάκιση για τους πυροβολισμούς στο Σούλι
20:34
Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου
20:24