Πλεύρης: «Fake news» η εμπλοκή μου σε δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, ο Θάνος Πλεύρης χαρακτηρίζει ως «ψευδές» δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνισε ότι η δικογραφία που έχει αποσταλεί αφορά μήνυση υπαλλήλου του Υπουργείου Υγείας σε βάρος του, η οποία, όπως σημειώνει, σχετίζεται με υπηρεσιακή διαφορά και όχι με ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας ή κάποια ευρωπαϊκή έρευνα. Μάλιστα ο κ. Πλεύρης ζητά την άμεση αποκατάσταση της πραγματικότητας, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά όσων, όπως αναφέρει, «παράγουν και διακινούν fake news».
Ο ίδιος κάνει λόγο για προσβολή της τιμής και της υπόληψής του, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορεί να γίνει ανεκτή η διάδοση ανακριβών πληροφοριών που παραπλανούν την κοινή γνώμη. Ο κ. Πλεύρης προαναγγέλλει νομικές ενέργειες εφόσον δεν υπάρξει άμεση διόρθωση του δημοσιεύματος.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, η δικογραφία σχετίζεται με μήνυση που είχε καταθέσει υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας σε βάρος των οικονομικών υπηρεσιών, σχετικά με την προσωπική διαφορά που δικαιούταν να λαμβάνει. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η υπάλληλος στράφηκε και κατά του τότε Υπουργού, Θάνου Πλεύρη, θεωρώντας ότι εκείνος δεν παρενέβη στην υπόθεσή της.
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα η 29χρονη που μαχαίρωσε τον 24χρονο σύντροφό της
08:40
Κίνηση: Μεγάλες καθυστερήσεις στον Κηφισό - Μποτιλιάρισμα σε Κηφισίας και Αττική Οδό (χάρτης)
08:34
Βορίδης για Αβραμόπουλο: Δεν βλέπω πολιτικό ζήτημα και δεν θεωρώ ότι επηρεάζει την κυβέρνηση
08:28
Το να νιώθουμε μεγαλύτεροι από την ηλικία μας σχετίζεται με κακή ποιότητα ύπνου, διαπιστώνει μελέτη
08:20