ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παππάς κάνει λόγο για αναστολή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο Παππάς κάνει λόγο για αναστολή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην "αναστολή" και όχι "κατάργηση", όπως επίμονα ζητά η ΝΔ,του επίμαχου άρθρου 2Α για τις τηλεοπτικές άδειες, επιμένει ο Νίκος Παππάς και η συναίνεση για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στη Διάσκεψη των Προέδρων -τη Δευτέρα- δείχνει να μοιάζει με άπιαστο όνειρο.

 

Ο υπουργός Επικρατείας που ενημερώνει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συζήτησης και ψήφισης της τροπολογίας του αύριο απο την Ολομέλεια της Βουλής, διευκρίνισε σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης, πως προκρίθηκε η λέξη "αναστολή" για δύο λόγους: για το ενδεχόμενο να εγείρουν αξιώσεις οι υπερθεματιστές, αλλά και επειδή δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά η πρόταση που παρουσίασε η ΝΔ διαφέρει με αυτή της κυβέρνησης σε δύο σημεία, που αφορούν στην κατάργηση του πλειοδοτικού διαγωνισμού και την αντικατάστασή του από αδειοδοτική διαδικασία, κάτι που ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό δημόσιο, ενω δεν θέτει όριο εργαζομένων ανά τηλεοπτικό σταθμό.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν η Διάσκεψη των Προέδρων τη Δευτέρα καταλήξει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο Νίκος Παππάς έριξε το μπαλάκι στη ΝΔ. "Ρωτήστε τη Νέα Δημοκρατία", απάντησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ