Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Γραφείο του Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ανάρτησή του για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου παρουσία του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμη την ανακούφισή του για το γεγονός, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, η σύζυγός του Μελάνια και όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι ασφαλείς για να προσθέσει ότι «η προστασία των δημοκρατικών θεσμών είναι αδιαπραγμάτευτη».
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Η επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση ότι η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία. Είναι ανακούφιση που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία και όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι ασφαλείς, αλλά τέτοια περιστατικά δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ανεκτά. Η προστασία των δημοκρατικών θεσμών είναι αδιαπραγμάτευτη», σημειώνει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: «Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»- Η πρώτη αντίδρασή του στο άκουσμα των πυροβολισμών
ΗΠΑ: «Άκουσα δυνατούς πυροβολισμούς και έπεσα στο έδαφος» - Δημοσιογράφοι περιγράφουν στιγμές τρόμου
Πάτρα: Την Τρίτη απολογούνται ο πρώην αστυνομικός και ο γιος του για διακίνηση ναρκωτικών
14:03
Απόπειρες και σχέδια δολοφονίας, πυροβολισμοί, απειλές: Οι φορές που ο Τραμπ κινδύνεψε και οι αστοχίες της Μυστικής Υπηρεσίας
13:51
Κώτσηρας στο CNN Greece: Τα μέτρα στήριξης είναι προϊόν της καλής πορείας της ελληνικής οικονομίας
13:39
Το μουσείο του μέλλοντος «γεννιέται» στο Ανατολικό Λονδίνο
13:38