Μητσοτάκης για τους πυροβολισμούς στις ΗΠΑ: «Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Γραφείο του Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ανάρτησή του για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου παρουσία του προεδρικού ζεύγους των ΗΠΑ.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε ακόμη την ανακούφισή του για το γεγονός, ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, η σύζυγός του Μελάνια και όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι ασφαλείς για να προσθέσει ότι «η προστασία των δημοκρατικών θεσμών είναι αδιαπραγμάτευτη».
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Η επίθεση στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου αποτελεί μια έντονη υπενθύμιση ότι η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία. Είναι ανακούφιση που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία και όλοι οι παρευρισκόμενοι είναι ασφαλείς, αλλά τέτοια περιστατικά δεν μπορούν ποτέ να γίνουν ανεκτά. Η προστασία των δημοκρατικών θεσμών είναι αδιαπραγμάτευτη», σημειώνει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ: «Νόμιζα ότι είχε πέσει δίσκος στο πάτωμα»- Η πρώτη αντίδρασή του στο άκουσμα των πυροβολισμών
ΗΠΑ: «Άκουσα δυνατούς πυροβολισμούς και έπεσα στο έδαφος» - Δημοσιογράφοι περιγράφουν στιγμές τρόμου
Βανς για Γκίλφοϊλ: «Κατάπτυστο αν κάποιος πουλάει πρόσβαση στον Λευκό Οίκο-Να υποστεί τις συνέπειες»
08:23
«Πεδίο μάχης» τα Τίρανα: Διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο γραφείο Ράμα - Δείτε εικόνες
08:16
Ρωσία: Ισχυρός σεισμός 7 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή της Χερσονήσου Καμτσάτκα
08:16
Οι «27» ζητούν στοχευμένα μέτρα για την ενεργειακή κρίση - Τι αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων
08:12