ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός ώρα μηδέν

Ανασχηματισμός ώρα μηδέν
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δυστοκία φαίνεται να παρατηρείται στις διαδικασίες για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού. Όλες οι πληροφορίες και οι διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο συντείνουν στο γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα μετά από αντιδράσεις στελεχών που προορίζονταν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει προκύψει πρόβλημα με τον Νίκο Φίλη.

Οι υπηρεσίες της Βουλής πήραν ήδη από νωρίς το πρωί της Παρασκευής οδηγία να ετοιμάσουν την αίθουσα στην οποία θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, τις οποίες θα κάνει η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή ο πρωθυπουργός σβήνει και γράφει ονόματα υπουργών.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες για όσους μένουν και όσους φεύγουν έχουν ως εξής:

Στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης παραμένει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης παραμένουν στις θέσεις τους καθώς θεωρούνται ιδιαιτέρως σημαντικοί για τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς

Στη θέση τους παραμένουν επίσης ο Νίκος Κοτζιάς στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ανδρέας Ξανθός στο υπουργείο Υγείας και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται ο επικρατέστερος για τη θέση του κυβερνητικού Εκπροσώπου. Οι πληροφορίες θέλουν την Όλγα Γεροβασίλη να μετακινείται σε άλλο υπουργείο, πιθανότατα το υπουργείο Εσωτερικών ή Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να επιθυμεί την διατήρηση του Πάνου Σκουρλέτη στην κυβέρνηση, ωστόσο μάλλον έχει αποφασίσει να τον μετακινήσει σε άλλο υπουργείο. Το αποτέλεσμα θα κριθεί από το εάν ο κ. Σκουρλέτης αποδεχτεί την μετακίνησή του.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Σταθάκη να φεύγει από το υπουργείο Οικονομίας και να πηγαίνει στο Ναυτιλίας κ' Μεταφορών, αφήνοντας το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας στα χέρια του Νίκου Παππά. Άλλες πληροφορίες θέλουν τον Νίκο Παππά να αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Ψηφιακή Πολιτικής με αρμοδιότητες στα media

Ο πρωθυπουργός φαίνεται να έχει ενημερώσει τον Κατρούγκαλο για την πρόθεσή του να του αναθέσει άλλο χαρτοφυλάκιο ενώ στο υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα της Έφης Αχτσίογλου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Κατρούγκαλος πιθανώς θα καταλάβει τη θέση του υπουργού Παιδείας και ότι ο Νίκος Φίλης θα μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες εκτός του νέου σχήματος φαίνεται να μένουν οι υπουργοί Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ