ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στον ανασχηματισμό

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στον ανασχηματισμό

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μετά τον ανασχηματισμό και την ανακοίνωση το βράδυ της Παρασκευής του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Για «ανασχηματισμό ανακύκλωσης» έκανε λόγο η Νέα Δημοκρατία. Για κυβερνητικό σχήμα που θα υλοποιήσει το τρίτο μνημόνιο κάνει λόγο το ΚΚΕ, ενώ το Ποτάμι κατακρίνει την εν γένει επιλογή του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

ΝΔ: Ανασχηματισμός ανακύκλωσης

"Μετά από πολλή προσπάθεια ο κ. Τσίπρας έκανε έναν ανασχηματισμό ανακύκλωσης των ίδιων φθαρμένων προσώπων της αποτυχημένης κυβέρνησής του", δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι ο πρωθυπουργός "δημιούργησε δε και ορισμένα υπουργεία για να βολέψει τους κολλητούς του. Για την Ελλάδα και τους πολίτες, δεν υπάρχει καμία προοπτική απ’ αυτήν την επικίνδυνη κυβέρνηση. Η ανάγκη πολιτικής αλλαγής γίνεται ακόμη πιο ισχυρή".

ΠΑΣΟΚ: Δήθεν Αριστερά

“+3 ΑΝΕΛ στην Κυβέρνηση. Να τους χαίρεστε εκεί στην δήθεν Αριστερά”, σχολίασε τον ανασχηματισμό στο twitter o εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.

Ποτάμι: Ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει άλλο δρόμο

"Η κοινωνία δεν θέλει περισσότερα υπουργεία και υφυπουργεία. Η κοινωνία θέλει λύσεις, απαντήσεις, αποτελέσματα. Η χώρα δε θέλει λαϊκιστές, ερασιτέχνες και κομματικούς υπαλλήλους. Ο κ.Τσίπρας όμως δεν ξέρει άλλο δρόμο. Και έχει χρέη στους ΑΝΕΛ, στην εκκλησία, στο παλιό σύστημα, στους κομματικούς του βαρόνους. Έρμη Ελλάς", ήταν η ανακοίνωση του Ποταμιού.

ΚΚΕ: Υλοποίηση του 3ου μνημονίου στο ακέραιο

“Πέρα απ’ τον επικοινωνιακό του χαρακτήρα, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος που, με μεγαλύτερη σταθερότητα και όσο δυνατόν λιγότερες ταλαντεύσεις, θα υλοποιεί μέχρι κεραίας τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου”, τονίζει το ΚΚΕ.

“Η επιδίωξη απόδοσης ευθυνών για τα αντιλαϊκά μέτρα, που προκάλεσαν γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή (π.χ. ασφαλιστικό), σε ορισμένα μόνο πρόσωπα και χειρισμούς, δεν πρέπει να κρύψουν τη συνολική κυβερνητική ευθύνη και πολιτική, την οποία υπηρέτησαν με συνέπεια και τα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, ένα χρόνο μετά τις εκλογές, σε συνδυασμό με τη συνολικότερη λαϊκή δυσαρέσκεια κι απογοήτευση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δείχνει ότι η δυνατότητα μιας κυβέρνησης να παραπλανά και να εγκλωβίζει, σε συνθήκες κρίσης και μνημονίων, επί μακρόν εργατικές – λαϊκές δυνάμεις, έχει περιοριστεί”, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ένωση Κεντρώων: Δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς

“Ευχόμαστε στην κυβέρνηση να βρει ένα φιλολαϊκό βηματισμό, ώστε να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, ρίχνοντας τα βάρη στους έχοντες και κατέχοντες”, αναφέρει η Ένωση Κεντρώων.

“Αν πάλι, η πράξη δείξει ότι ο ανασχηματισμός, είναι αλλαγή ισορροπιών και όχι αλλαγή πολιτικής, αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτικό χρόνο πλέον για πειραματισμούς. Αν αποτύχει, το σχήμα αυτό, θα είναι το τελευταίο πριν τις εκλογές” καταλήγει η Ένωση Κεντρώων.

ΔΗΜΑΡ: Η εθνικολαικιστική στροφή συνεχίζεται

"O ανασχηματισμός της κυβέρνησης ήταν μια ακόμη άσκηση εσωκομματικών ισορροπιών και αναβάθμισης της συνεργασίας με τους "συντρόφους" από τους ΑΝΕΛ", αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Η εθνικολαϊκιστική στροφή συνεχίζεται με τις «ευλογίες της εκκλησίας». Ο ανασχηματισμός δεν ήταν δομικός ,ούτε με λιγότερα πρόσωπα και υπουργεία. Για μια ακόμη φορά οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αποδείχτηκαν αυταπάτες, καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ