ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο υπουργικό συμβούλιο: Τι είπαν Κουρουμπλής-Σκουρλετης στην τελετή παράδοσης παραλαβής

Νέο υπουργικό συμβούλιο: Τι είπαν Κουρουμπλής-Σκουρλετης στην τελετή παράδοσης παραλαβής
EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στον Πάνο Σκουρλέτη. «Σου δίνουμε, κ. υπουργέ, καλή προίκα. Οκτώ νομοσχέδια και ένα στικάκι» είπε ο κ. Κουρουμπλής, παραδίδοντας το υπουργείο Εσωτερικών στον Πάνο Σκουρλέτη.

Ο απερχόμενος υπουργός αναφέρθηκε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου με στόχο τη σταδιακή δημοσιονομική αποκατάσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έκανε ειδική αναφορά στην προσπάθεια του υπουργείου Εσωτερικών και τη διαβούλευση που είχε με το σύνολο των δημάρχων της χώρας και πρόσθεσε πως εξασφαλίστηκαν περισσότερα από 300 εκατομμύρια για τα ληξιπρόθεσμα των δήμων.

"Πάνος Σκουρλέτης"

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Η δική μας κυβέρνηση αναμετράται με τα προβλήματα, είπαμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πάνος Σκουρλέτης παραλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών.

«Θα κάνουμε τα πάντα ο όρος καλή δουλειά να έχει πραγματικό νόημα» τόνισε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και αναφέρθηκε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σημειώνοντας ότι πρέπει να είναι ένας λαϊκός αυτόνομος συμμετοχικός θεσμός, να διαπνέεται από περισσότερη δημοκρατία και να απελευθερώνει τις κοινωνικές δυνάμεις».

Ο κ. Σκουρλέτης, έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για «περισσότερη δημοκρατία όχι μόνο στους δήμους αλλά και στα Σώματα Ασφαλείας». Και υπογράμμισε: «Καλούμαστε να απαντήσουμε στη δύσκολη εξίσωση, τα σώματα ασφαλείας να κάνουν τη δουλειά τους και να σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ