Υποκλοπές: Απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής
Η Ολομέ.λεια της Βουλής κατά την ψηφοφορία για την εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSIΚαταψηφίστηκε η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών μετά από μία θυελλώδεις - αλλά σύντομη - συνεδρίαση.
Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ καταψηφίστηκε από 155 βουλευτές, ενώ 6 βουλευτές την υπερψήφισαν. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά μόλις 161 βουλευτές, από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και της Πλεύσης Ελευθερίας, μετά την πρωινή - μαζική αποχώρηση της αντιπολίτευσης. Από την ψηφοφορία απείχε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, ενώ «ναι» στην πρόταση ψήφισε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Παπαδόπουλος.
Η ειδική συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε με τις θυελλώδεις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, μετά το διαδικαστικό ζήτημα που έθεσε η ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ανάγεται σε θέματα «εθνικής άμυνας» και «εξωτερικής πολιτικής», επομένως δεν μπορεί να εγκριθεί με το δικαίωμα της μειοψηφίας, των 120 θετικών ψήφων.
Η άνοδος του πήχη της απαιτούμενης πλειοψηφίας στους 151 βουλευτές, προκάλεσε τις οξύτατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, που κατήγγειλε την ΝΔ για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα», αποχωρώντας από την συνεδρίαση προκειμένου να μην παράσχει νομιμοποίηση στη διαδικασία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Υποκλοπές: Με 151 βουλευτές η απόφαση για τη σύσταση Εξεταστικής - Αποχώρησαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
Ανδρουλάκης: Ο κύριος Μητσοτάκης είναι ο Νίξον της Ελλάδας - Θα έπρεπε να βρίσκεται στη Βουλή
Έρχεται το «Achaia Pass»: Μπαίνει και η Αχαΐα στα voucher του τουρισμού
05:00
Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι θα πάρουν δύο - Πότε θα καταβληθεί στους δικαιούχους
04:00
ΔΕΗ Αυτές είναι οι χρεώσεις Οκτωβρίου για το μπλε και πράσινο τιμολόγιο
03:00
Δακτύλιος: Πώς μπορούν να εκδώσουν την κάρτα εισόδου οι πολίτες - Ημερομηνίες και ώρες εφαρμογής του
02:00