ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη στην Τουρκία σχεδιάζει ο Ν.Κοτζιάς

Επίσκεψη στην Τουρκία σχεδιάζει ο Ν.Κοτζιάς
Eurokinissi (φωτογραφία αρχείου)

Επίσκεψη στην Τουρκία πρόκειται να πραγματοποιήσει μέχρι το τέλος του 2016 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί εάν η επίσκεψη θα είναι επίσημη ή ανεπίσημη.

Διπλωματικές πηγές επισημαίνουν στο CNN Greece, ότι τα δύο υπουργεία Eξωτερικών βρίσκονται σε συνεννόηση για την εξεύρεση ημερομηνίας ενώ το αντικείμενο των συνομιλιών αναμένεται να είναι τα ελληνοτουρκικά.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας έχουν συμφωνήσει να ενισχύσουν τον πολιτικό διάλογο, τις συνεδριάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης καθώς και τις διερευνητικές επαφές που γίνονται μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών σε επίπεδο γενικών γραμματέων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσαβούσογλου είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ελλάδα, στα τέλη Αυγούστου. Η συνάντηση με τον κ. Κοτζιά πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη και είχε ανεπίσημο χαρακτήρα.

Στις αρχές Μαρτίου ο κ. Τσαβούσογλου είχε πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη και στην Αθήνα, όπου είχε διευρυμένες συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, τέλη Ιανουαρίου 2016 ο κ. Κοτζιάς είχε μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε άλλη μια ανεπίσημη συνάντηση με τον κ. Τσαβούσογλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ