Ο Ανδρουλάκης θα καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον Μητσοτάκη για την ακρίβεια - Όσα είπε από τη Ρόδο
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Ρόδο D.IOANNOU photoqraphy
Την πρόθεσή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ακρίβεια εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης από την Ρόδο που βρίσκεται σήμερα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που επισκέφτηκε τη Λαϊκή Αγορά στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στη Ρόδο στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί αναφέρθηκε στο αυξημένο κόστος παραγωγής, την ακρίβεια και την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά.
«Με τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας ενισχύονται πάντα τα ολιγοπώλια και οι μεσάζοντες. Χαμένοι παραμένουν οι συνταξιούχοι, οι μισθωτοί, η μέση οικογένεια και οι πιο αδύναμοι Έλληνες. Η Νέα Δημοκρατία με τις επιλογές της έχει δημιουργήσει υπεραπόδοση.
Στην υπεραπόδοση αυτή που διαφημίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμφωνεί και ο Αλέξης Τσίπρας», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την διάρκεια της περιοδείας του σε λαική αγορά της Ρόδου το πρωί του Σαββάτου
D.IOANNOU photoqraphy«Από πού προέρχεται, όμως, αυτή η υπεραπόδοση; Από μια υγιή παραγωγική βάση; Από ανταγωνιστικότητα; Από ανθεκτική ανάπτυξη; Όχι, βέβαια. Η υπεραπόδοση είναι η ακρίβεια και οι υψηλοί έμμεσοι φόροι. Δηλαδή, οι καθημερινές δυσκολίες, το υψηλό κόστος ζωής, μετατρέπονται σε έσοδα για το κράτος και αυτό το λένε υπεραπόδοση», πρόσθεσε και κατέληξε:
«Για αυτό, χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Πρέπει να τελειώσουν αυτές οι καθημερινές δυσκολίες που είναι προϊόν πολιτικών επιλογών. Εμείς δεσμευόμαστε για μια ενιαία αρχή καταναλωτή, που θα ελέγξει την ακρίβεια σε κάθε κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας. Για μια ισχυρή Επιτροπή Ανταγωνισμού, που θα βάλει κανόνες σε μια ασύδοτη αγορά. Για μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε καύσιμα και ενέργεια και για στοχευμένη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.
Για όλα αυτά τα ζητήματα, θα καταθέσω άμεσα επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό. Για να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στον ελληνικό λαό. Γιατί επτά χρόνια τώρα είναι τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων. Γιατί επτά χρόνια τώρα επιτρέπει σε ισχυρούς παίκτες της αγοράς να βάζουν καθημερινά το χέρι τους βαθιά στην τσέπη του ελληνικού λαού».
Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην Πέτρα Βοιωτίας - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα
14:28
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 26χρονος που λήστευε ηλικιωμένες σε ασανσέρ και κοινόχρηστους χώρους
14:22
Η Καρυστιανού καταγγέλλει «εκβιασμούς και αρχηγιλίκια»: «Η Ελπίδα αλλάζει, καθαρίζει και συνεχίζει»
14:19
Φωτιά σε δασική έκταση στην Μαμουλάδα Αιτωλοακαρνανίας - Σηκώθηκαν αεροσκάφη
14:12