Ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το επόμενο 15ήμερο ζητούν 73 μέλη
Την έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 73 μέλη του κόμματος με αίτημά τους στην Γραμματεία, καθώς οι εξελίξεις στην κεντροαριστερά φαίνεται να έχουν προκαλέσει έντονες ζυμώσεις.
Η πρωτοβουλία των «73» εκδηλώθηκε μέσα από δύο κείμενα. Το πρώτο κείμενο φέρει 65 υπογραφές από την πλευρά του Παύλου Πολάκη και το δεύτερο οκτώ υπογραφές από στελέχη που δεν ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά ενώθηκαν κάτω από τον κοινό στόχο της σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής στο επόμενο 15ήμερο.
Στα κείμενα που υπογράφουν τα 73 στελέχη επισημαίνουν, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ότι «η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από έναν ΣΥΡΙΖΑ που αναμένει τις εξελίξεις, έχει ανάγκη από έναν ΣΥΡΙΖΑ που τις διαμορφώνει».
Στέλνουν επίσης το μήνυμα ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα υπό προθεσμία, ούτε κόμμα εν αναμονή αποφάσεων τρίτων και δεν είναι πολιτικός οργανισμός στην υπηρεσία ενός άλλου πολιτικού φορέα».
Υπενθυμίζεται ότι, ο κ. Πολάκης είχε από την Πέμπτη (25/6) ενημερώσει προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ότι οι αναγκαίες (σ.σ. 70 στον άριθμό) υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής έχουν συγκεντρωθεί ώστε να συνεδριάσει εκ νέου η Κεντρική Επιτροπή.
«Έχουν συγκεντρωθεί οι υπογραφές που θα επιβάλλουν ΚΕ για να χαραχθεί η πορεία προς τη ΔΕΘ και την εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ εκεί», είχε τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης, τονίζοντας ότι θα πρέπει να σταματήσει «η καταστροφική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ».
Βενεζουέλα: Ανέβηκαν στους 1.430 οι νεκροί - Σκάβουν ακόμη και με τα χέρια για επιζώντες
20:52
Συνεχίζεται η επίγεια μάχη με τις φλόγες στη δασική πυρκαγιά στα Κρυονέρια Αιτωλοακαρνανίας
20:41
Καλλιθέα: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του 15χρονου - Όσα κατέθεσε ο 17χρονος καθ' ομολογία δράστης
20:33
«Καθοριστικό βήμα για αποκλιμάκωση» η συμφωνία Ισραήλ - Λιβάνου λέει η φον ντερ Λάιεν
20:23