ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Ομπάμα: Προς ακύρωση η ομιλία στην Πνύκα υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης

Επίσκεψη Ομπάμα: Προς ακύρωση η ομιλία στην Πνύκα υπό τον φόβο τρομοκρατικής επίθεσης
REUTERS

Προς ακύρωση της ομιλίας του Μπαράκ Ομπάμα στην Πνύκα για λόγους ασφαλείας προσανατολίζονται οι αμερικανοί επιτελείς που προετοιμάζουν τις λεπτομέρειες της επικείμενης επίσκεψής του στην Αθήνα.

Επιπροσθέτως, επανεξετάζονται στο σύνολό τους, όλα τα μέτρα ασφαλείας, η διαδρομή και οι χώροι στους οποίους θα παραστεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όλα αυτά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλική Πρεσβεία, σε ένα από τα πλέον φυλασσόμενα σημεία στο κέντρο των Αθηνών.

Όπως έγραφε από χθες το CNN Greece, βάσει όλων των χαρακτηριστικών της συγκεκριμένης επίθεσης (επιχειρησιακών αλλά και λόγω της συγκυρίας) οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι εξαιρετικά πιθανή μία επόμενη τρομοκρατική ενέργεια πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου η ομιλία του Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί σε άλλο χώρο, καλύτερα προφυλαγμένο, πιθανότατα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο.

Φρούριο η Αθήνα ενόψει της επίσκεψης Ομπάμα

Αστακός θα είναι η Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου λόγω της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα. Περισσότεροι από 500 Αμερικανοί πράκτορες της CIA και της προσωπικής ασφάλειας του Ομπάμα θα συμμετάσχουν στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ οι Έλληνες αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στα μέτρα ασφαλείας υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούν τις 3.000.

Όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, το οριστικό σχέδιο για την ανάπτυξη των μέτρων θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τότε θα δηλώσουν και οι αμερικανικές αρχές τα στοιχεία εκείνων που θα συμμετάσχουν από την πλευρά τους στα μέτρα, σε επιτελικό και επιχειρησιακό επίπεδο, όπως επίσης και τον οπλισμό, τα οχήματα και όποιο άλλο υλικό θα έχουν μαζί τους.

Ωστόσο, από το πρωί της Δευτέρας στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γίνονται συνεχείς συσκέψεις μεταξύ των Ελλήνων αξιωματικών της Αστυνομίας και στελεχών της ΕΥΠ, με επιτελικό κλιμάκιο Αμερικανών πρακτόρων όλων των «ειδικοτήτων», οι οποίοι βρίσκονται ήδη εδώ προκειμένου να ετοιμάσουν τα πάντα για την ασφάλεια του κ. Ομπάμα - καθώς και αξιωματούχων της Αμερικανικής πρεσβείας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μέτρων, οι Αμερικανοί πράκτορες ελέγχουν εξονυχιστικά μαζί με τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες, χώρους, κτίρια και διαδρομές, φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ σταδιακά θα φτάσουν και οι επιχειρησιακές ομάδες που θα συνοδεύουν παντού τον Αμερικανό πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι πριν από το προεδρικό αεροσκάφος, θα φτάσουν στην Ελλάδα με άλλα αεροσκάφη τα θωρακισμένα αυτοκίνητα με τα οποία θα κινούνται ο κ. Ομπάμα και η συνοδεία του, ενώ σε κάθε μετακίνηση θα κλείνουν οι δρόμοι μισή ώρα πριν, θα γίνονται συνεχώς έλεγχοι από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών μαζί με Αμερικανούς ειδικούς, ενώ θα υπάρχουν παντού ελεύθεροι σκοπευτές και «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρακολουθούν κάθε κίνηση.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ