ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ε. Βενιζέλος: Θέλουμε ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπάρξει παντοδυναμία της ΝΔ

Ε. Βενιζέλος: Θέλουμε ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και να μην υπάρξει παντοδυναμία της ΝΔ
Φωτογραφία Αρχείου ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ - Eurokinissi

Από το βήμα της κοινής συνεδρίασης των κομματικών οργάνων των φορέων που αποτελούν την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο βουλευτής του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να υπάρξει ένα καθαρό πολιτικό πρόγραμμα που θα λειτουργήσει ως «οδικός χάρτης».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι δεν πρέπει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να θεωρηθεί ως παράγοντας αμηχανίας ή αδιεξόδου σε σχέση με το μέλλον ο μεσαίος προοδευτικός χώρος, η Συμπαράταξη και η Δημοκρατική Παράταξη.

«Πρέπει να είμαστε πάντα ένας παράγοντας εθνικής υπευθυνότητας σε σχέση με την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και πορείας της χώρας».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «... αν θέλουμε να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το δεύτερο που θέλουμε είναι να μην υπάρξει μία ανιστόρητη αυτοδυναμία της ΝΔ και, πολύ περισσότερο, μια ανιστόρητη και επικίνδυνη παντοδυναμία της ΝΔ... Αλλά πρέπει να σκεφτούμε μήπως εμείς προωθούμε άθελά μας επιλογές πολιτών που τείνουν στην αυτοδυναμία της ΝΔ, επειδή προκαλούμε μια αβεβαιότητα με τις τοποθετήσεις μας για το ποια είναι η δική μας θέση και η δική μας προοπτική; Δεν πρέπει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα ούτε ρητά ούτε υπαινικτικά εμείς να υποθάλπουμε, να ενθαρρύνουμε, ή να αποδεχόμαστε τη λύση μιας αυτοδύναμης "παλινόρθωσης" της ΝΔ».

«Εκλογές, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι συσχετισμοί, άλλη κυβέρνηση όπως τη θέλουμε», θα είναι σύμφωνα με τον ίδιο η κεντρική τακτική της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Μόνο μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί κατά τον κύριο Βενιζέλο να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας, όπως είχε προτείνει από το 2012 το ΠΑΣΟΚ.

«Ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει. Κι αν θέλει να αυτοαποκλεισθεί κάνοντας την μικροκομματική επιλογή μια νέας δημαγωγίας, ας την κάνει με τη δική του ευθύνη», υπογράμμισε.

Εν συνεχεία ο βουλευτής ανέλυσε όλες τις συνέπειες που προκύπτουν από την βλαπτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και συνιστά κορυφαία αντένδειξη για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της οικονομίας και την έξοδο από την κρίση.

«Συνεργαζόμαστε, δηλαδή, στην πραγματικότητα με όσους αποδέχονται το δικό μας στρατηγικό πλαίσιο, αρκεί να το διατυπώνουμε καθαρά χωρίς αμφιθυμίες, με ολοκληρωμένες διατυπώσεις, και σταθερότητα και πίστη και τεκμηρίωση», εξήγησε και τόνισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν τείνει χείρα βοηθείας ούτε δημιουργεί τις επικοινωνιακές εντυπώσεις ότι ενδεχομένως τείνει χήρα βοηθείας στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ