ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καράογλου: Να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων – Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Καράογλου: Να αρθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων – Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSI

Να εξεταστεί σοβαρά το ζήτημα άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων πρότεινε ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της άποψης να απολύεται όποιος δημόσιος υπάλληλος διαπιστωθεί ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, ύστερα από αξιολόγηση με ισχυρά και αντικειμενικά κριτήρια, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη.

Ο κ. Καράογλου δέχθηκε ερώτηση για το θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο στη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, με τίτλο "Ορκίζομαι", σε εκδήλωση στο Ωραιόκαστρο και έδωσε την εξής απάντηση:

"Εγώ είμαι ένας από τους ανθρώπους, που έχουν την άποψη, ότι είναι ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί και -κατά την άποψή μου- θα πρέπει να αλλάξει. Αυτό δεν σημαίνει να πάμε από τη μονιμότητα, που σήμερα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, σε ένα καθεστώς όπου η επόμενη κυβέρνηση απολύει τους προηγούμενους υπαλλήλους κ.ο.κ. Αλλά θα υπάρχουν ισχυρά κριτήρια αξιολόγησης, τα οποία θα είναι αντικειμενικά, έτσι ώστε αν ένας υπάλληλος, δημόσιος υπάλληλος, δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, βεβαίως και να απολύεται. Κάποτε τέτοια θέματα ταμπού πρέπει να τα ξεπεράσουμε, και προσωπική μου άποψη, η Νέα Δημοκρατία ακόμα δεν έχει διατυπώσει επίσημα την πρόταση της επ' αυτού του ζητήματος, είναι ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρότατα το ζήτημα της μη ύπαρξης πλέον μονιμότητας όσον αφορά τους δημόσιους υπαλλήλους".

Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Καράογλου κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι "με μεθοδεύσεις επιχειρεί να θέσει υπό τον πλήρη έλεγχο του όλες τις υπηρεσίες του κράτους". Είπε ότι είναι επιβεβλημένη η συνταγματική αναθεώρηση για να θωρακιστεί το Σύνταγμα που ισχύει και να φροντίσουμε να μην "ξεθωριάσει".

Την ανάγκη ποιοτικής αναβάθμισης της Δημοκρατίας επισήμανε ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος παρατήρησε ότι η Βουλή δεν πρέπει να αποτελεί μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης.
Στην εκδήλωση μίλησε, επίσης, ο διεθνολόγος και καθηγητής του ΑΠΘ, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

"Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ"

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του Θεόδωρου Καράογλου, κάνοντας λόγο για κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για απολύσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων.

«Μέρα με τη μέρα, το κρυφό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτεται. Απολύσεις, περικοπές μισθών και συντάξεων, διάλυση του κοινωνικού κράτους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρου Καράογλου σχετικά με την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ σε ομιλία του στο Ωραιόκαστρο «φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει ως "ταμπού" τη μονιμότητα στο Δημόσιο, εκφράζοντας τους μύχιους πόθους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για νέες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων».

Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «η Νέα Δημοκρατία, πιστή στον πιο σκληρό νεοφιλελευθερισμό, υπόσχεται τα πάντα στους λίγους και ισχυρούς, εξαθλίωση και φτώχεια για την κοινωνική πλειοψηφία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ