ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με πάνω από 30 επενδυτές στις ΗΠΑ: «Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Συνάντηση Μητσοτάκη με πάνω από 30 επενδυτές στις ΗΠΑ: «Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ακρίβειας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME NEWS

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με περισσότερους από 30 επενδυτές με έκθεση στην Ελλάδα και στις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες, των οποίων τα συνολικά υπό διαχείριση κεφάλαια ξεπερνούν τα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η συνετή δημοσιονομική πολιτική αποτελεί την βάση για την επίτευξη πλεονασμάτων επιτρέποντας την ταχεία αποκλιμάκωση του χρέους», ενώ συμπλήρωσε πως «πλέον το κόστος δανεισμού της χώρας μας είναι χαμηλότερο από αυτό τεσσάρων τουλάχιστον χωρών του G7».

«Η σημαντικότερη άμεση κυβερνητική προτεραιότητα σε μια συγκυρία μεγάλης διεθνούς αβεβαιότητας και αναταράξεων είναι η αντιμετώπιση της ακρίβειας» , όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «κυρίως μέσω του περιορισμού του κόστους ενέργειας με έμφαση στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και μεσοπρόθεσμα με την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος με περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις και υψηλότερους μέσους ονομαστικούς μισθούς».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη «σημασία της πολιτικής σταθερότητας και μιας κυβέρνησης με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία», δηλώνοντας πως «η Ελλάδα αποτελεί αυτή τη στιγμή εξαίρεση σε σύγκριση με πολλές χώρες στην Ευρώπη».

Συζητήθηκαν, επίσης, οι επενδύσεις στην Ελλάδα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στη βιομηχανία, αλλά και η δημιουργία data centers με έμφαση την πρόσφατη ανακοίνωση συνεργασίας της ΔΕΗ με την Amazon Web Services.

Ο πρωθυπουργός μίλησε, ακόμα, για τη σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους, ενώ αναφέρθηκε στις επενδυτικές προοπτικές σε τομείς όπως η ενέργεια και η υγεία.