ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άνοιγμα του Π. Κουρουμπλή στο ΠΑΣΟΚ – Άρνηση από Χαρ. Τρικούπη

Άνοιγμα του Π. Κουρουμπλή στο ΠΑΣΟΚ – Άρνηση από Χαρ. Τρικούπη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Κάλεσμα στο ΠΑΣΟΚ για κοινή συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH, τόνισε ότι θα μπορούσε να δημιουργηθεί μέσα από κοινή πορεία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη.

«Απέναντι στη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης, οι προσπάθειες που γίνονται θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι ανάγκη να ενωθεί ο χώρος», σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε μεγάλη δοκιμασία και θα δώσει τη μάχη για να πετύχει. Φανταστείτε να πέσει η κυβέρνηση, ποιος μπορεί να ξέρει πώς θα γίνει άλλη κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και παραδέχτηκε ότι τα πράγματα για την κυβέρνηση είναι δύσκολα, αλλά ο στόχος είναι η αντιμετώπιση του χρέους παρά τα όσα θέτουν οι δανειστές στις διαπραγματεύσεις.

"ΠΑΣΟΚ: Η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια μαγειρεύει"

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του Π. Κουρουμπλή για “συμπόρευση” με τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλου Χρηστίδη.

«Η δυναμική του ΠΑΣΟΚ είναι πια δεδομένη. Και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στα κινήματα βγαίνουμε πολλαπλά κερδισμένοι», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Η δυναμική μας ενισχύεται γιατί ξαναχτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Αυτοί που προτίμησαν την γλυκιά καρέκλα της εξουσίας τρέχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όσοι γρατζουνάνε την πόρτα της ΝΔ, θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.

Στον κ. Κουρουμπλή και όσους προτείνουν δήθεν συνεργασίες, τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει, απαντάμε: Η αλεπού στον ύπνο της κοκόρια μαγειρεύει!!».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ