«Δεν θα καταργηθεί το βραχιολάκι», λέει το υπουργείο Δικαιοσύνης
Στην διευκρίνιση ότι δεν θα καταργηθεί το «βραχιολάκι» προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης έπειτα από το πρωτοφανές περιστατικό με την 44χρονη που παραβίασε την ηλεκτρονική επιτήρηση.
«Τα εναλλακτικά μέτρα της κράτησης, που υιοθετούνται διεθνώς ως προτεραιότητα της αντεγκληματικής πολιτικής, θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται απαρεγκλίτως», αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωση.
Όπως, επισημαίνει η επιτηρούμενη, υπόδικη για οικονομικά εγκλήματα, απομακρύνθηκε από το σπίτι της και στη συνέχεια έσπασε και πέταξε τη φορητή συσκευή ηλεκτρονικής επιτήρησης. Ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές και η αναζήτησή της συνεχίζεται. Το περιστατικό εξετάζεται λεπτομερώς προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες και να γίνουν οι κατάλληλες βελτιώσεις.
«Η ηλεκτρονική επιτήρηση σε κατ’ οίκον περιορισμό ή εκπαιδευτική άδεια, έχει συνολικά εφαρμοστεί σε 11 άτομα, χωρίς καμιά παραβίαση των όρων της μέχρι προχθές» υπογραμμίζει το υπουργείο.
Τέλος, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση ότι «το συγκεκριμένο μέτρο στηρίζεται στην διαρκή παρακολούθηση, αλλά και την εμπιστοσύνη των επιτηρουμένων».
Η χρονιά στην τηλεόραση: Οι 10 σειρές που καθόρισαν το 2025 στο παγκόσμιο streaming
14:59
Πώς έγινε η τραγωδία με τον 7χρονο στη Ροδόπη - Από ξυλόσομπα στο παιδικό δωμάτιο ξεκίνησε η φωτιά (vid&pics)
14:46
Πάτρα: Στο νοσοκομείο 14χρονος και 16χρονος λόγω μέθης - Χειροπέδες στους γονείς τους
14:33
Επιχείρηση διάσωσης 38 μεταναστών στο Φαρμακονήσι - Αγνοείται ανήλικη
14:21