Ο Β. Λεβέντης στηρίζει Σόιμπλε: «Δεν φταίει σε τίποτα»
Την άποψη ότι «ο Σόιμπλε δεν φταίει σε τίποτε και ζητάει τις μεταρρυθμίσεις που οι πολιτικές ηγεσίες στο παρελθόν και σήμερα δεν υλοποίησαν» εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη «Στο Κόκκινο», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε ότι
«η επιλογή εξόδου από το ευρώ θα επιφέρει ανθρωπιστική κρίση και τότε αυτοί που την υποστηρίζουν σήμερα θα ζητούν επίσης το κεφάλι του Τσίπρα, όταν δεν θα έρθει η σύνταξη, δεν θα υπάρχει βενζίνη, φάρμακα κτλ».
Και τόνισε:
«ότι είναι προς το όφελος της Ελλάδας η εφαρμογή όλων των μέτρων και μεταρρυθμίσεων», σημειώνοντας ότι τα 4,2 δισ. ευρώ θα έπρεπε να βρεθούν από «τις συντάξεις των πλουσίων... των 80.000 που εισπράττουν μεγάλα εισοδήματα από ενοίκια και μερίσματα».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ακόμη, ότι στο «φλέγον θέμα των εργασιακών, το σημαντικό είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και όχι η προστασία των δικαιωμάτων, καθώς τα δικαιώματα έχουν αξία σε μία αγορά εργασίας που αντέχει» και εκτίμησε ότι «η σταδιακή μείωση της ανεργίας είναι σε επίπεδο ποσοστών επειδή μέρος των ανέργων μεταναστεύει».
Ο Βασίλης Λεβέντης δήλωσε σύμφωνος με την «13η σύνταξη» που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά υποστήριξε ότι «έπρεπε η Ελλάδα να έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη των Ευρωπαίων».
Τέλος, επανέλαβε την εκτίμησή του, ότι είναι «επί θύραις οι πρόωρες εκλογές, πιθανώς μάλιστα και πριν τις 12 Ιανουαρίου, ημερομηνία ορόσημο στις συνομιλίες για το Κυπριακό» και προέβλεψε ότι μία πιθανή επικράτηση της ΝΔ θα οδηγήσει σε βραχύβια συγκυβέρνηση λίγων μηνών με το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια το σχήμα αυτό θα καταρρεύσει.
Youth Pass 2026: Σε εξέλιξη οι υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
02:00
Πασχαλινό εορταστικό ωράριο: Ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
01:00
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
00:30
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02