ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές είναι η λύση στο πρόβλημα

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι εκλογές είναι η λύση στο πρόβλημα
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες με στόχο να λυθεί το πρόβλημα της χώρας επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως οι εκλογές σήμερα δεν είναι πρόβλημα για τον τόπο αλλά η λύση στο πρόβλημα του τόπου. Όπως είπε “είναι η λύση γιατί, σε αντίθεση με το έγινε το 2015, σήμερα υπάρχει μια ισχυρή μεταρρυθμιστική δύναμη, μια δύναμη που είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, με σχέδιο που απορρέει από ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αξιών, αρχών και θέσεων, με θέληση να αναλάβει το όποιο βραχυπρόθεσμο κόστος δύσκολων αποφάσεων και με αυτογνωσία να μάθει από τα λάθη της και να ενώσει την σιωπηλή πλειοψηφία των Ελλήνων σε ένα πρόσταγμα εθνικής ανάταξης».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η ελληνική κοινωνία έχει ωριμάσει βίαια», και ο κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά. «Η χώρα είναι έτοιμη, παρά τις μεγάλες δυσκολίες να κάνει το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε και ηττήθηκε στην πράξη. Το καμίνι της εξουσίας έλιωσε τις φαντασιώσεις των επίδοξων διαχειριστών της και αποκάλυψε την πολιτική τους γύμνια. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ως χώρα μια νέα αρχή. Να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν. Δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη. Και στο τέλος αυτού του ταξιδιού θα μπορούμε να κοιτάξουμε τον κόσμο στα μάτια. Και να του πούμε πως οι θυσίες του δεν ήταν μάταιες, πως τα καταφέραμε όχι απλά να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Καταφέραμε να τη βάλουμε σε μια νέα πορεία για την οποία τα παιδιά μας θα είναι περήφανα. Θα έχουμε κερδίσει τη μάχη της δικής μας γενιάς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε τις τρεις βασικές προτεραιότητες του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση που είναι η ανάγκη ενός άλλου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής που θα δίνει έμφαση στη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με μια στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών, η αποκατάσταση της ρευστότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος αλλά και ένα συνολικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο με πρώτιστο σκοπό τη διευκόλυνση του επιχειρείν και την προσέλκυση επενδύσεων.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό-προσφυγικό υπογραμμίζοντας πως αν ο κ. Τσίπρας θέλει πραγματικά να δει τις επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ας επισκεφθεί τη Μυτιλήνη και τη Χίο. ¨

Όπως είπε στα νησιά αυτά ξεχειλίζει η οργή για την κυβερνητική ανικανότητα στην καθημερινή διαχείριση των επιπτώσεων του προσφυγικού και υπενθύμισε πως όταν η ΝΔ ζητούσε διαχωρισμό προσφύγων και οικονομικών μεταναστών και δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων για τους δευτέρους, ο κ. Τσίπρας επέμενε στις ιδεοληψίες του, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα επέκρινε τον κ. Τσίπρα για καθυστερήσεις στη διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων. Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα τονίζοντας πως η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με την Τουρκία. Έστειλε όμως σαφές μήνυμα στην Άγκυρα τονίζοντας πως και η Τουρκία θα πρέπει να έχει την ίδια επιδίωξη.

«Να επιθυμεί σταθερές φιλικές σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με την Ελλάδα. Θεμελιώδεις βάσεις για τέτοιες σχέσεις είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, των διεθνών συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, δυστυχώς δεν κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση. Κι αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό. Πόσο μάλλον που την ίδια στιγμή το Κυπριακό είναι σε μια κρίσιμη καμπή. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά τη σταθερή στήριξή μας στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ