ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας σε Μ. Σουλτς: Να καταλάβει το ΔΝΤ ότι Ελλάδα σημαίνει Ευρώπη

Αλ. Τσίπρας σε Μ. Σουλτς: Να καταλάβει το ΔΝΤ ότι Ελλάδα σημαίνει Ευρώπη
Eurokinissi

Την ανάγκη εύρεσης λύσης στο ελληνικό πρόβλημα το συντομότερο δυνατό για το καλό ολόκληρης της Ευρώπης σε μια περίοδο γενικής αβεβαιότητας, επεσήμανε στον Μάρτιν Σουλτς ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στις Βρυξέλλες, ενώ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα σε ότι αφορά στο ΔΝΤ.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι είναι δικαίωμα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει μέτρα στήριξης της κοινωνίας εφόσον δεν παραβιάζουν το πρόγραμμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους στόχους, ενώ σε ό,τι αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα, τόνισε ότι μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός στο 2,5% +1,0%.

Τέλος, αναφερόμενος στο ΔΝΤ υποστήριξε ότι μπορεί να πάρει τις αποφάσεις του, γνωρίζοντας, όμως, ότι Ελλάδα σημαίνει Ευρώπη, άρα συλλογικές διαπραγματεύσεις και όχι νέα μέτρα.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την πλευρά του, συμφώνησε ότι θα μπορούσε να βρεθεί λύση με την πρόταση για πρωτογενή πλεονάσματα 2,5% συν 1,0%.

Ως προς τα μέτρα στήριξης ο κ. Σούλτς ήταν σε "γραμμή" Μοσκοβισί. Όπως τόνισε σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «είναι αδιανόητο να υπάρξει πρόβλημα που θα θέσει σε κίνδυνο όλη την Ευρώπη γι' αυτούς τους λόγους», ενώ συμφώνησε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση, το αργότερο, μέσα στον Ιανουάριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ