Αλ. Τσίπρας: Έχει έρθει η ώρα για λύση στο ελληνικό ζήτημα
«Είναι ώρα να κάνουμε μια υπέρβαση. Έχει έρθει η ώρα για λύση στο ελληνικό ζήτημα» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
«Θα έχω την ευκαιρία να το συζητήσω με πολλούς συναδέλφους χωρίς απειλές και με σεβασμό στην κυριαρχία της κάθε χώρας» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.
Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της Συνόδου, σημείωσε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε τις συζητήσεις έτσι ώστε να διατηρήσουμε τη σταθερότητα σε δύσκολους και ευαίσθητους καιρούς για την Ευρώπη στο σύνολό της».
«Πρέπει να διατηρήσουμε τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας αλλά την ίδια στιγμή να ξεπεράσουμε τις απειλές. Πρέπει επίσης να διατηρήσουμε την αλληλεγγύη και να πάρουμε γενναίες αποφάσεις προκειμένου να μοιραστούμε το βάρος και την ευθύνη. Συγχρόνως πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όλες οι πλευρές για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να αποφύγουμε τα εμπόδια, βελτιώνοντας τη θέση μας στο μέλλον» σημείωσε.
Διαβάστε επίσης:
Τα καλαμάρια μπορούν να τροποποιούν το RNA τους για να δημιουργήσουν 5.000 άγνωστες πρωτεΐνες
12:30
Δίκη για Τέμπη: «Στροβιλίστηκα και έπεσα στις κροκάλες» κατέθεσε επιζώσα με 96% αναπηρία
12:20
Αστυνομικός έχασε υποπολυβόλο MP5 και χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο Χαλάνδρι - Τα είχε σε σακούλα
12:19
Ηράκλειο: «Θα σε σκοτώσω» - 58χρονος απειλούσε με μηνύματα την 43χρονη πρώην σύντροφό του
12:16