ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπαρούτι» στη Βουλή για τις εξαγγελίες Τσίπρα

«Μπαρούτι» στη Βουλή για τις εξαγγελίες Τσίπρα
Eurokinissi-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στη Βουλή έχει μεταφερθεί η κόντρα της κυβέρνησης με το ΔΝΤ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μετά τον πάγο που έβαλε ο ESM στα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για το βοήθημα σε 1,6 εκατ. χαμηλοσυνταξιούχους.

Η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου, καθώς διατυπώνονται διαφορετικές απόψεις και στις τάξεις των δανειστών, προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία ώστε να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Ωστόσο, το κλίμα στη Βουλή μυρίζει μπαρούτι από νωρίς το πρωί, με αποκορύφωμα την άγρια κόντρα που είχαν ο Παύλος Πολάκης με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο μεν Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε τον Παύλο Πολάκη «γαϊδούρι» και «κότα λειράτη» και εκείνος απάντησε ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έχει γίνει«σκυλί του Σόιμπλε», ενώ βρίσκεται εκτεθειμένος για «ραβασάκια» του ίδιου και της συζύγου που αφορούν προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ..

Οι κ.κ. Πάνος Σκουρλέτης και Μάριος Σαλμάς είχαν άγρια κόντρα, με τον υπουργό Εσωτερικών να κατηγορεί τη ΝΔ για πλήρη ταύτιση με τις απόψεις Σόιμπλε από τον οποίο δέχονται «πισώπλατες μαχαιριές» και κάλεσε τη ΝΔ να πάρει θέση.

«Να γνωρίζει λαός και οι συνταξιούχοι τι πρεσβεύετε, αλλιώς μου θυμίζετε το γνωστό ότι ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος γιατί δολοφονικές ήταν οι πολιτικές σας», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Η ΝΔ μετά από σύσκεψη που έγινε το πρωί αποφάσισε να δηλώσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία. Στους τυχοδιωκτισμούς και ανικανότητα του κ. Τσίπρα η ΝΔ δεν θα είναι συμμέτοχη, λένε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ναι» θα πει η Δημοκρατική Συμπαράταξη που συνεδρίασε επίσης, νωρίτερα, καταλογίζοντας ωστόσο, τυχοδιωκτισμό στον πρωθυπουργό. Η Εύη Χριστοφιλοπούλου έστρεψε τα πυρά της και κατά της ΝΔ, εγκαλώντας την ότι φοβάται να μην της τραβήξει το αυτί ο Σόιμπλε.

«Ναι» θα πει το ΚΚΕ όπως είπε ο Χρήστος Κατσώτης, ενώ το Ποτάμι θα απέχει από τη διαδικασία. Ο Κώστας Μπαργιώτας που τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια στάθηκε στο σκηνικό ρήξης της κυβέρνησης με τους θεσμούς και αναρωτήθηκε αν θέλει να το κάνει Κούγκι.

Στην Ένωση Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης αρχικά είχε αποφασίσει να πει «ναι» στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους και τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, ωστόσο, μετά από δεύτερες σκέψεις αποφασίστηκε όπως οι βουλευτές απέχουν από τη ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης:

Αλαλούμ με τους δανειστές–Στήριξη από Μοσκοβισί και πάγο από ESM

ΔΗΜΟΦΙΛΗ