ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής για δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ

Ν. Παππάς: Ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής για δάνεια κομμάτων-ΜΜΕ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ανοικτό το ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ με βάση τα όσα ακούσθηκαν κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, άφησε την Τετάρτη ο Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στο θέμα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών υπογράμμισε, ότι «θα προχωρήσει μετά την καθαρογραφή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει ούτε η παράταση της νόμιμης λειτουργίας, την οποία σκανδαλωδώς και άνευ ανταλλάγματος και τιμήματος απέδιδαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις στα ήδη λειτουργούντα κανάλια. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το Δημόσιο θα διασφαλίσει τα συμφέροντά του και δεν θα συνεχισθεί αυτή η ασυδοσία και η κατοχή φάσματος χωρίς αντάλλαγμα».

Σε ό,τι αφορά στις εταιρείες που είχαν πάρει μέρος στον προηγούμενο διαγωνισμό, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι τα χρήματα θα επιστραφούν και «θα ακολουθηθούν οι τυπικές διαδικασίες που αφορούν τις σχέσεις κάθε εταιρείας με τις φορολογικές αρχές».

Ο κ. Παππάς τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση θεωρεί απευκταίο ενδεχόμενο το κλείσιμο εφημερίδων και θα λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των θέσεων εργασίας.

«Εάν κάποιοι επιθυμούν, η κυβέρνηση να κάνει ότι και οι προηγούμενες, να σηκώνει τα τηλέφωνα και να ζητάει από τις τράπεζες να καμφθούν οι τραπεζικοί κανόνες επειδή κάποιοι θέλουν να το παίζουν επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες, χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη, αυτό δεν πρόκειται να γίνει και πολύ περισσότερο να επωμισθεί ο ελληνικός λαός, βάρη τα οποία άλλοι δημιούργησαν», πρόσθεσε ο Νίκος Παππάς και υπογράμμισε ότι «κάποιοι χρησιμοποίησαν το δημόσιο βήμα που τους έδινε η ιδιοκτησία εφημερίδας, για να κάμπτονται οι τραπεζικοί κανόνες και οι κανόνες των πολιτικών ορίων και να εξασφαλίζονται δάνεια, τα οποία δεν θα έπρεπε να εξασφαλίζονται».

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι κατηγορίες που δέχεται η κυβέρνηση εκστομίζονται από διάφορους «χρυσοκάνθαρους τις διαπλοκής», όπως τους χαρακτήρισε, οι οποίοι, «δεν είχαν ούτε λέξη να πουν κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, που οι συνάδελφοι τους για τη δουλειά ολόκληρης χρονιάς, πληρώθηκαν για τη μισή».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλία αντίστοιχη με εκείνη στην περίπτωση του Μαρινόπουλου, τόνισε ότι «δεν είμαστε σε αυτήν την φάση, αλλά εάν συμβεί, υπάρχει το προηγούμενο της αποχώρησης της σημερινής ιδιοκτησίας και της εξεύρεσης ενός σχήματος.

Προφανέστατα, θα ενθαρρύνουμε οποιαδήποτε λύση διασώζει τις θέσεις εργασίας και στην περίπτωση του απευκταίου, θα ενεργοποιήσουμε ρυθμίσεις οι οποίες θα προστατεύουν την εργασία. Ρυθμίσεις, όπως εκείνες που υπήρχαν στον νόμο για τα κανάλια, όπως να καλύπτεται για ένα χρόνο η διαφορά μεταξύ επιδόματος ανεργίας και συλλογικής σύμβασης εργασίας και για το δεύτερο χρόνο, να καλύπτονται οι ασφαλιστικές εισφορές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ