ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Πραγματικότητα, όχι κενό γράμμα η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016

Αλ. Τσίπρας: Πραγματικότητα, όχι κενό γράμμα η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/Eurokinissi

Από την Καλαμάτα, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξήγγειλε την έναρξη, εντός του 2017, διαλόγου με στόχο τον σχεδιασμό της ανασυγκρότησης κάθε περιφέρειας της χώρας ξεχωριστά.

Σε συνάντηση του με τον δήμαρχο της πόλης, Παναγιώτη Νίκα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Καλαμάτα πόλη με ιστορία και δυνατότητες, λόγω του τουρισμού και των εξαιρετικών αγροτικών προϊόντων, ενώ χαρακτήρισε τους Καλαματιανούς αισιόδοξους και πεισματάρηδες.

Αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο Μορέα, τόνισε πως είναι ο πρώτος μεγάλος αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται στο σύνολό του, ενώ επισήμανε πως αυτό δεν είναι κάτι αυτονόητο, καθώς «όταν αναλάβαμε ήταν για δύο χρόνια σταματημένα τα έργα, θα χάναμε τα κονδύλια και θα πληρώναμε πρόστιμο».

«Καταφέραμε με τη διυπουργική επιτροπή που συστήσαμε να εντάξουμε τον Μορέα στα ΕΣΠΑ», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, ευχαριστώντας για την επίτευξη αυτού του στόχου τους κ.κ. Χρήστο Σπίρτζη και Αλέξη Χαρίτση.

TSIPRAS

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/Eurokinnissi)

«Είναι ένα μήνυμα πως η οριακή έστω επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016 και η συνέχιση στην ανάπτυξη το 2017 δεν είναι ένα κενό γράμμα, αλλά μία πραγματικότητα», επισήμανε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας η χώρα είναι σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή. Bρισκόμαστε στο κατώφλι της ανάπτυξης και αυτό θα γίνει μέσω της αξιοποίησης των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε ότι με τον Μορέα αλλάζει η μορφή της πόλης, η οποία αποκτά μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση και καθίσταται μέσω του αυτοκινητοδρόμου κέντρο της νότιας Πελοποννήσου.

tsip

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/Eurokinnissi)

Ο κ. Νίκας ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι ο δήμος Καλαμάτας είναι πλεονασματικός, ενώ σε ό,τι αφορά τα προβλήματα υπογράμμισε ότι η Καλαμάτα επλήγη από τις πλημμύρες και η καλλιέργεια ελιάς από τον δάκο, τόνισε ότι πρέπει να εξυγχρονιστεί το αεροδρόμιο, κατέθεσε το αίτημα του δήμου για απόδοση σε αυτόν 49 στρεμμάτων του Δημοσίου που ανήκουν στην ΕΤΑΔ, μίλησε για την αναγκαιότητα βελτίωσης του δρόμου Καλαμάτας-Μεθώνης και τέλος υπογράμμισε τη χρεία στήριξης από την πολιτεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

tsipr

(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/Eurokinnissi)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ