ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιόδοξος ότι η β' αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα ο Ν. Βούτσης

Αισιόδοξος ότι η β' αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα ο Ν. Βούτσης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα, εμφανίστηκε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Νίκος Βούτσης.

Μιλώντας στον «Αθήνα 984», ο πρόεδρος της Βουλής ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν χρειαζόταν «ιδιαίτερη άδεια» από τους δανειστές για να προσφέρει έκτακτες παροχές στους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ χαρακτήρισε ως αναμενόμενη την επανέναρξη του διαλόγου για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.

Κληθείς να σχολιάσει τον ρόλό του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ανέφερε ότι «θα μπορούσε να είναι συμβουλευτικός», ενώ σχετικά με την απαντητική επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στους θεσμούς και το αν αυτή θα γνωστοποιηθεί, υποστήριξε πως «ούτως ή άλλως, σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν διαρροές από τις Βρυξέλλες».

Για τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε πως διεκδικεί ρόλο υπερυπουργού και ο τρόπος που συμπεριφέρεται «δεν μπορεί από το να τυγχάνει απάντησης».

Κλείνοντας, σε μια προσπάθεια να βάλει και ο ίδιος ένα τέλος στην «εκλογολογία» ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ