Πρώην υπουργός δεν αποκλείει νέο δημοψήφισμα από τον Τσίπρα
Για το νέο κόμμα που προετοιμάζει με τον Γιάννη Ραγκούση και τον Γιώργο Φλωρίδη μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρώην υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου λέγοντας πως «στόχος δεν είναι ένα κόμμα μπαλαντέρ του ενδιάμεσου χώρου».
Η Άννα Διαμαντοπούλου εξήγησε πως το καινούριο κόμμα είναι ο προοδευτικός πόλος, απέναντι στον συντηρητικό σε μία εποχή που οι έννοιες αριστερά-δεξιά έχουν χάσει το παλιό νόημα τους.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες για ενιαία κεντροαριστερά και έχουν αποτύχει τονίζει ότι «αυτή τη προσπάθεια θα καρποφορήσει γιατί δεν θέλει να διαλύσει αλλά να συνθέσει. Δεν θέλει να πάει απέναντι στην ιστορία της παράταξης αλλά να την ανανεώσει».

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες η πρώην υπουργός τονίζει ότι δεν συμφωνεί γενικά με το αίτημα των εκλογών και σημειώνει ότι «έξι πρωθυπουργοί σε 5 χρόνια και συνεχώς εκλογές για την ικανοποίηση των αναγκών της αντιπολίτευσης, κανένα καλό δεν έφεραν».
Εκτιμά όμως ότι «τα αδιέξοδα στα οποία η ίδια η κυβέρνηση μας οδηγεί, θα τις φέρουν γρήγορα», ενώ δεν αποκλείει το δημοψήφισμα τονίζοντας ότι «το απρόβλεπτο είναι μέρος της εκλογικής τακτικής του κ. Τσίπρα».
SPONSORED
Τρία νέα ξενοδοχεία διεθνών brands έρχονται να βάλουν τη δική τους σφραγίδα σε Μύκονο και Κρήτη
08:00
«Ξεπάγωμα» ιρανικών περιουσιακών στοιχείων προβλέπει η συμφωνία με τις ΗΠΑ υποστηρίζει η Τεχεράνη
07:52
Πτολεμαΐδα: Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη από διαμέρισμα μετά από φωτιά
07:43
Παρίσι: Νύχτα χάους μετά την νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν - Εκατοντάδες προσαγωγές και τραυματισμοί
07:34