ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: Δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Δεν νοούνται εκπτώσεις στην κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί θα σημαίνει παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για τις συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα με τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες με ευρωπαίους αξιωματούχους για το Κυπριακό.

«Η Ελλάδα και η Κύπρος δεν διατίθενται να προχωρήσουν σε τέτοιες παραχωρήσεις» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενώ χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο Νίκος Αναστασιάδης «είναι εφοδιασμένος με στέρεη γραμμή που στηρίζουν οι πολιτικές δυνάμεις σε Ελλάδα και Κύπρο».

«Η γραμμή αυτή είναι και ευρωπαϊκή, καθώς όταν η Ελλάδα και η Κύπρος υπερασπίζονται την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας, υπερασπίζονται την κυριαρχία κάθε ευρωπαϊκού κράτους» συμπλήρωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε ένα ευαίσθητο στάδιο» και επεσήμανε ως σημαντικό και θετικό το ότι «υπάρχει συναντίληψη των πολιτικών δυνάμεων και υποστήριξη πάγιων θέσεων σε σχέση με την αποφασιστικότητα να βρούμε δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό αλλά και με την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο τις αποφάσεις του ΟΗΕ και την ιδιότητα της Κύπρου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ