Παραδέχθηκε ο Βίτσας ότι ήταν απροετοίμαστοι για τη Μόρια
Την τραγική κατάσταση στους καταυλισμούς προσφύγων εξαιτίας της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.
«Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι... Δεν υπάρχει κανένας λόγος, ειδικά για τη Μόρια, να δικαιολογούμαστε» δήλωσε ο κ Βίτσας, αναφερόμενος στη στάση του κρατικού μηχανισμού που ασχολείται με το προσφυγικό.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες στη Μόρια, είπε:
«Πιαστήκαμε απροετοίμαστοι λόγω της σφοδρότητας των καιρικών συνθηκών... Η Ελλάδα δεν είναι προετοιμασμένη για τέτοιο χιονιά, δυστυχώς» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας. «Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Ούτε εγώ ούτε και ο Γιάννης Μουζάλας, θέλαμε να συμβεί αυτό το πράγμα» πρόσθεσε.
«Στην Ηπειρωτική Ελλάδα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αυτό είναι το βασικό. Εκτός από λίγες σκηνές στο Βαγιοχώρι και τις εκατό θερμαινόμενες σκηνές στο Ελληνικό» διευκρίνισε ο κ. Βίτσας.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ό,τι αφορά τη στάση της Ένωσης Ξενοδόχων στη Μυτιλήνη, που δεν δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες στα ξενοδοχεία της, ο υπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του λέγοντας «Τρελαίνεσαι όταν ακούς αυτά τα πράγματα... Ας τους κρίνει ο Μυτιληνιός λαός... Θα πάει μετά αυτός που πήρε την απόφαση στην εκκλησία;» διερωτήθηκε.
Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Κούβα μετά τη νέα γενικευμένη διακοπή ρεύματος
07:53
Το πολιτικό μέλλον του καγκελάριου Μερτς κρίνεται στην κάλπη - Εκλογές σε δύο γερμανικά κρατίδια
07:45
Φωτιά σε στάβλο στη Νέα Μάκρη - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
07:31
Συμμετοχή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη Σύνοδο Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO στην Κοπεγχάγη
07:20