ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς: Ντροπή να ζητούν να μην καταθέτουν πόθεν έσχες οι καναλάρχες

Νίκος Παππάς: Ντροπή να ζητούν να μην καταθέτουν πόθεν έσχες οι καναλάρχες
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί κατ΄ εφαρμογή του ισχύοντος νόμου», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, ο υπουργός σημείωσε ότι «καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι ο νόμος 4339 είναι εν τω συνόλω αντισυνταγματικός».

«Θα βγάλουμε μια φωτοτυπία της απόφασης και θα τους τη στείλουμε», απάντησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στα κόμματα της αντιπολίτευσης που «είχαν βάλει πλάτες για να υπάρχει ένα καθεστώς ασυδοσίας» και επιμένουν και μετά την απόφαση να μιλούν για ήττα της κυβέρνησης.

Επίσης εμφανίστηκε έντονα επικριτικός για την απόφαση των καναλαρχών να αιτηθούν στο ΣτΕ εξαίρεση τους από την υποβολή δηλώσεων "πόθεν έσχες", υπογραμμίζονται ότι η επιλογή τους αυτή «είναι ντροπή και οφείλουν με όρους αυτοσεβασμού να την αποσύρουν».

Σχολίασε πως «είναι προφανές ότι κάτι θέλουν να κρύψουν» και έστειλε το μήνυμα ότι «ο καιρός όπου η Πολιτεία αντί να βάζει κανόνες, έκανε αβάντες για να μπορούν να κρύβονται όσα θέλουν ορισμένοι να κρύψουν, έχει τελειώσει». Δήλωσε ότι στον διάλογο με το ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών προσέρχεται «με καθαρή θέση και με απόλυτη διάθεση για συναίνεση».

Αναφορικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος ο Νίκος Παππάς σημείωσε:

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν αλλάζει. Θα εντείνουμε τις πολιτικές και διπλωματικές μας προσπάθειες, θα ανοίξουμε τον πολιτικό διάλογο, θα επιβάλουμε την ειλικρίνεια, γιατί δεν μπορεί πολιτικές απόψεις και σκοπιμότητες να ενδύονται τον μανδύα της εφαρμογής αλάνθαστων οικονομικών πολιτικών».

Ερωτηθείς με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Β. Σόιμπλε, ο κ. Παππάς επεσήμανε ως βασικό κίνδυνο το να υπερισχύσουν οι απόψεις που επιθυμούν αυτή τη στιγμή να υπάρχουν νέες κωλυσιεργίες. Σημείωσε επίσης ότι μέχρι στιγμής η παρουσία του ΔΝΤ έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις και πως τα επιχειρήματα που κόμιζαν οι υποστηρικτές της άποψης ότι το ΔΝΤ είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα, έχουν υποστεί πλήγμα από την ίδια την πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ