ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός γίνεται γάτα Ιμαλαΐων

Φ. Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός γίνεται γάτα Ιμαλαΐων
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τόσο την αγροτική πολιτική, αλλά και τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

Παίρνοντας τον λόγο μετά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κλάδος, έπειτα από πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η Φώφη Γεννηματά άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις παρεμβάσεις στον Τύπο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι δεν καταφέρατε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ Channel και τώρα φτιάχνετε το ΣΥΡΙΖΑ news. Αφού δεν καταφέρατε να τον επιβάλετε στο ΕΣΡ τώρα προσπαθείτε να επιβάλετε τον κ. Μουλόπουλο στον ΔΟΛ σε μια μάταιη προσπάθεια να στήσετε ένα καθεστώς την ώρα που καταρρέετε», για να προσθέσει:

«Ο πρωθυπουργός, που βρυχάται για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, τώρα γίνεται "γάτα Ιμαλάϊων".Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά τη διαπλοκή, το πιο σύγχρονο ανέκδοτο».

Μπαίνετε στο τρίτο έτος διακυβέρνησης κι έχετε μια κυβέρνηση που παραπαίει, αναξιόπιστη, αναποτελεσματική, ηττημένη κι έχετε φτάσει την Ελλάδα στο κόκκινο, είπε η Φώφη Γεννηματά απευθυνόμενη στην κυβέρνηση που βρίσκεται «στα πρόθυρα μιας συνθηκολόγησης ηττημένου. Υπογράφετε ό,τι σας έχει ζητηθεί και χορεύετε στο ρυθμό των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Δεν έχετε καμιά εντολή και νομιμοποίηση για μνημόνιο 3,+ μνημόνιο 4, ούτε για μόνιμο κόφτη ή μόνιμη επιτροπεία».

Είναι πια ορατό ότι οδηγείτε τη χώρα σε νέα αδιέξοδα, δείχνετε να τα έχετε χαμένα, είπε η Φώφη Γεννηματά και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε ότι έταξε λαγούς με πετραχήλια και στους αγρότες και τους εξαπάτησε.

Οι αγρότες αισθάνονται πια ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και κάνετε ότι δεν βλέπετε και δεν ακούτε, είπε η κα Γεννηματά και προχώρησε στην αναλυτική παρουσίαση 12 μέτρων που πήρε η κυβέρνηση πλήττοντας τους αγρότες και στη συνέχεια παρουσίασε 12 προτάσεις-απάντηση στα «βάρη» των αγροτών.

«Οι αγρότες συζητούν κινητοποιήσεις. Εμείς δεν πάμε να πηδήξουμε στα τρακτέρ και να λαϊκίσουμε, όπως εσείς. Εμείς συζητάμε για να προλάβουμε τα αδιέξοδα και για τον αγροτικό κόσμο και για τους υπόλοιπους πολίτες», είπε η κα Γεννηματά, λέγοντας πως η απόγνωση στον πρωτογενή τομέα έχει ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι το πότε θα γίνουν, αλλά κυρίως τι αποτέλεσμα θα έχουν αυτές για τον ελληνικο λαό, προσθέτοντας πως δεν μπορούν να είναι ακόμη ένα πείραμα. Το 2017 πρέπει να είναι έτος ορόσημο για την οριστική ήττα του λαϊκισμού, είπε η κα Γεννηματά.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό η κα Γεννηματά τον κατηγόρησε πως «η μόνη του έννοια είναι να καθίσει λίγο ακόμη σε αυτή την καρέκλα, με κάθε κόστος. Όμως η χώρα χρειάζεται μια άλλη, προοδευτική πολιτική, που θα μπορέσει να αγκαλιάσει τα μεσαία στρώματα και θα μπορέσει έμπρακτα να στηρίξει τους πιο αδύναμους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ