ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση Μουζάλα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Επίθεση Μουζάλα στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Eurokinissi

Απάντηση στην επιστολή που έλαβε από το «Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων και μεταναστών έστειλε ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, σε ιδιαίτερα οξύ ύφος.

«Αν αυτή την επαγρύπνηση την είχαν επιδείξει και σε προηγούμενες κυβερνήσεις ώστε η κατάσταση που βρήκαμε σε δομές και δυνατότητες που αφορούν ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες ήταν κατά τι περισσότερες από μηδαμινές», ανάφερε ο υπουργός απευθυνόμενος προς όλους του συναρμόδιους φορείς και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο υπουργός όρισε ως προτεραιότητα της κυβέρνησης «την καλύτερη δυνατή μεταχείριση των παιδιών».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε καλέσει τον κ. Μουζάλα να θέσει ως προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών μεταναστών και προσφύγων και να μεταφέρει τις εκκλήσεις του στην συνάντηση υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στη Μάλτα στις 26 - 27 Ιανουαρίου.

«1. Να βρεθούν στο επίκεντρο ενός έξυπνου ευρωπαϊκού σχεδίου το οποίο θα λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψιν το βέλτιστο συμφέρον τους.

2. Να λαμβάνουν μεταχείριση πρώτης προτεραιότητας σε όλες τις αποφάσεις και πολιτικές μετανάστευσης.

3. Να ενημερωθούν για τις δυνατότητες που έχουν, για τους κινδύνους που πιθανά αντιμετωπίζουν και να εμπιστευτούν τα συστήματα παιδικής προστασίας», είχε ζητήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην επιστολή του προς τον υπουργό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ